Spaghetti et boulettes de viande italiennes
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Spaghetti et boulettes de viande italiennes

Spaghetti et boulettes de viande italiennes

avec sauce tomate et basilic infusé, épinards et parmesan

Notre spaghetti de tricheur et boulettes de viande goûts comme Nonna, mais ne prend qu'une fraction du temps à faire. Le secret est en utilisant la chair à saucisse pour les boulettes de viande et une sauce au basilic infusé maison qui ne peut pas être battu!

Allergènes:
Blé
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

/ sert 4 personnes

500 g

Saucisse italienne douce, sans boyau

113 g

Bébés épinards

340 g

Spaghettis

(Contient Blé)

10 g

Ail

113 g

Oignon, haché

½ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 boîte(s)

Tomates en dés

1 boîte(s)

Coulis de tomates

10 g

Basilic

Pas inclus dans votre livraison

3

Sel et Poivre*

2

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)912 kcal
Graisses48 g
dont saturés16 g
Glucides84 g
dont sucres12 g
Fibres7 g
Protéines39 g
Cholestérol107 mg
Sel1303 mg

Ustensiles

Grande casserole
Grande poêle antiadhésive
Passoire

Instructions

1 PREP
1

In Step 5, cut a meatball open to make sure it's not pink inside before adding the spinach! Also, if the kids don't like the 'green stuff', set some sauce aside before adding the spinach!

Wash and dry all produce.* Bring a large pot of salted water to a boil. Mince or grate the garlic. Finely chop the basil leaves. (Reserve the basil stems — we'll use them to add extra flavour to the sauce!)

2 MAKE MEATBALLS
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Roll the sausage meat into 1-inch meatballs. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. Add a drizzle of oil, then the meatballs. Cook, turning the meatballs occasionally, until golden-brown on all sides, 3-4 min. Transfer the meatballs to a plate and set aside.

3 MAKE SAUCE
3

Add another drizzle of oil to the same pan. Add the onion, garlic and basil stems. Cook until the onion softens, 3-4 min. Add the diced tomatoes and tomato passata. Reduce the heat to medium-low. Add the meatballs to the sauce. Simmer until the meatballs are cooked through, 9-10 min.

4 COOK PASTA
4

Meanwhile, add the spaghetti to the boiling water and cook until tender, 9-10 min. (Drain when the pasta is done cooking.)

5 FINISH SAUCE
5

Remove the basil stems from the sauce. Add the spinach and stir until wilted, 1-2 min.

6 FINISH AND SERVE
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Divide the spaghetti between bowls. Top with the meatballs and sauce. Sprinkle with the Parmesan and chopped basil leaves.