Planche à grignoter style Mezze
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Planche à grignoter style Mezze

Planche à grignoter style Mezze

4 portions | avec houmous aux poivrons rouges rôtis et pains plats au feta

Cette planche à grignoter style mezze contient un peu de quelque chose pour tout le monde! Des olives citronnées chaudes aux pains plats au za'atar et au feta parfumés, en passant par l'houmous aux poivrons rouges rôtis. C'est le plat à partager par excellence, à savourer en famille ou entre amis.

Allergènes:
Lait
Soya
Blé
Sésame

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

1 pièce(s)

Citron

7 g

Aneth

227 g

Tomates cerises anciennes

100 g

Bocconcinis

(Contient Lait)

4 pièce(s)

Mini concombres

120 g

Olives mélangées

(Peut contenir Soya, Lait, Sulfites)

2 pièce(s)

Pain plat

(Contient Soya, Lait, Blé Peut contenir Soya)

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Yogourt grec

(Contient Lait)

4 cs

Houmous

(Contient Sésame Peut contenir Lait, Moutarde, Soya, Sulfites, Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson)

¼ tasse(s)

Pesto au poivre rôti

(Contient Lait Peut contenir Soya, Sulfites)

⅔ cs

Mélange d'épices méditerranéen

(Peut contenir Soya, Sulfites, Blé, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

5 cs

Huile*

⅘ cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)540 kcal
Graisses39 g
dont saturés10 g
Glucides38 g
dont sucres7 g
Fibres4 g
Protéines17 g
Cholestérol30 mg
Sel940 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium450 mg
Calcium550 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Zesteur
Pinceau à pâtisserie en silicone
Plaque de cuisson
Râpe à 4 côtés
Petit bol
Cuillères à mesurer

Instructions

Prep
1
  • Zest, then juice lemon. 
  • Roughly chop dill. 
  • Halve tomatoes.
  • Quarter bocconcini.
  • Grate one cucumber directly into a small serving bowl. Season with salt. Halve remaining cucumbers lengthwise, then cut into spears.
  • Drain olives.
Make flatbreads and tomato salad
2
  • Arrange flatbreads on an unlined baking sheet. 
  • Brush 1/2 tbsp oil over each flatbread, then sprinkle with 1 1/2 tsp Mediterranean Spice Blend. Season with salt and pepper. Sprinkle feta over top.
  • Bake in the middle of the oven until flatbreads are golden-brown, 5-6 min. Cut each flatbread into 8 wedges. 
  • Meanwhile, add bocconcini, tomatoes, 1/2 tsp Mediterranean Spice Blend and 1 1/2 tbsp oil to another small bowl. (TIP: We love the flavour of olive oil here!) Season with 1/4 tsp salt, then stir to combine. 
Make dips
3
  • Drain and discard liquid from grated cucumber. Add yogurt, 1/4 tsp lemon zest, 2 tsp lemon juice, 1 tsp dill and 1/8 tsp sugar. Season with pepper, then stir to combine. Sprinkle 1/2 tsp dill over top. 
  • Add hummus, red pepper pesto and 1 tsp lemon juice to another small serving bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine.
Finish and serve
4
  • Add olives, 11/2 tbsp oil, any remaining lemon juice and 1 tsp lemon zest to a small bowl. (TIP: We love the flavour of olive oil here,too!) Microwave until warmed through, 10-20 seconds. Stir to combine.
  • Place pesto-hummus mixture one corner of a large platter or board. Place yogurt dip on the opposite corner.
  • Fill in the remaining gaps on the board with feta flatbreads, cucumber spears, bocconcini-tomato salad and warm olives.