Basil Chicken Breast with Coconut Rice
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Basil Chicken Breast with Coconut Rice

Basil Chicken Breast with Coconut Rice

with Jasmine Rice

étiquettes:
Rapido
Épicé
Allergènes:
Soya
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

310 g

Poitrine de poulet en dés

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

1 pièce(s)

Poivron

56 g

Oignon, en tranches

¼ tasse(s)

Sauce aux huîtres végétarien

(Contient Soya Peut contenir Moutarde, Sésame, Sulfites, Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait)

2 cs

Purée de gingembre et d’ail

(Contient Soya Peut contenir Lait, Soya, Sulfites)

2 cs

Sauce au chili doux

(Peut contenir Oeuf, Soya, Moutarde, Blé, Poisson, Sésame, Lait, Sulfites, Crustacés)

1 cs

Sauce soya

(Contient Sulfites, Soya Peut contenir Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Blé, Oeuf)

1 pièce(s)

Oignon vert

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)760 kcal
Graisses26 g
dont saturés5 g
Glucides91 g
dont sucres21 g
Fibres3 g
Protéines42 g
Cholestérol115 mg
Sel2490 mg
Gras Trans0 g
Potassium850 mg
Calcium40 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Fouet
Petit bol

Instructions

1
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • Once boiling, add rice, then reduce heat to medium-low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min. (NOTE: Reduce heat to low if water is boiling over.)
  • Remove the pot from heat. Set aside, still covered.
2
  • Meanwhile, core, then cut the pepper into 1/4-inch strips.
  • Thinly slice green onions. 
  • Whisk together soy sauce, oyster sauce, ginger-garlic puree, sweet chili sauce and 1/3 cup (2/3 cup) water in a small bowl.
  • Set aside.
  • Pat chicken dry with paper towels. 
  • Season with salt and pepper.
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then onions and pepper. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 2-3 min.
  • Season with salt and pepper.
  • Transfer to a plate, then cover to keep warm.
4
  • Add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to the same pan (from step 3), then chicken.
  • Cook, flipping once halfway through, until cooked through, 5-6 min.**
  • Add sauce and return veggies to the pan.
  • Cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 2-3 min.
  • Season with salt and pepper, to taste.
5
  • Fluff rice with a fork, then stir in green onions. 
  • Divide rice between bowls.
  • Divide chicken and veggies between bowls.