Dîner de poulet BBQ
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Dîner de poulet BBQ

Dîner de poulet BBQ

avec pommes de terre écrasées fromagées et légumes rôtis

Mettez la table en premier, car voici un repas prêt en 20 minutes! Du poulet tendre, des pommes de terre écrasées fromagées et des légumes rôtis composent ce délicieux repas. Rassemblez la famille et sortez les serviettes!

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

310 g

Filets de poitrines de poulet

4 cs

Sauce BBQ

227 g

Asperges

1 pièce(s)

Poivron

113 g

Maïs en grains

250 g

Pomme de terre rouge

¼ tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Crème sure

Pas inclus dans votre livraison

2 cc

Sel*

2 cs

Beurre non salé*

1 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)610 kcal
Graisses29 g
dont saturés13 g
Glucides40 g
dont sucres10 g
Fibres6 g
Protéines48 g
Cholestérol170 mg
Sel2710 mg
Gras Trans1 g
Potassium1700 mg
Calcium150 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Plat de cuisson de 20x20 cm
Plaque de cuisson
Presse-purée

Instructions

COOK POTATOES
1

Cut potatoes into 1/2-inch pieces. Combine potatoes, 2 tsp salt and enough water to cover (approx. 1 inch) in a large pot. (NOTE: Use same for 4 ppl.) Cover and bring to a boil over high heat. Once boiling, reduce heat to medium. Simmer, uncovered, until fork-tender, 10-12 min. Drain and return them to the same pot, off heat.

BROIL CHICKEN
2

Place chicken into an 8x8-inch baking dish (use a 9x13-inch baking dish for 4 ppl). Stir in half the BBQ sauce. Broil in the bottom of oven until cooked through, 10-12 min.**

BROIL VEGGIES
3

While the chicken broils, trim and discard the bottom 1-inch from asparagus. Core, then cut the pepper into 1/2-inch strips. Arrange the peppers, asparagus and corn on a baking sheet. Toss with 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then season with salt and pepper. Broil in the middle of the oven, tossing halfway through cooking, until tender-crisp, 6-8 min.

FINISH POTATOES
4

Using a masher, roughly mash 2 tbsp butter (dbl for 4 ppl), sour cream and cheddar cheese into potatoes until slightly mashed. (NOTE: 'Smashed' potatoes will still have a few chunks!) Season with salt and pepper.

FINISH AND SERVE
5

Divide the potatoes and veggies between plates. Top with the chicken and drizzle over the remaining BBQ sauce.