Kefta de bœuf
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Kefta de bœuf

Kefta de bœuf

avec couscous et houmous citronné

L’année 2020, celle où les repas cuisinés sur une plaque à cuisson règnent! Des couches de courgettes et de poivrons ainsi que des brochettes de bœuf sont cuites au four et accompagnées d’une sauce au houmous ail-citron et de couscous israélien.

Allergènes:
Sulfites
Blé
Oeuf
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation40 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Bœuf haché

7 g

Persil

1 cs

Mélange d’épices shawarma

(Contient Sulfites Peut contenir Soya, Noix, Blé, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame)

1 pièce(s)

Courgette

1 pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Citron

¼ tasse(s)

Chapelure panko

(Contient Blé Peut contenir Gluten)

1 pièce(s)

Échalote

g

Oignon rouge, tranché

¾ tasse(s)

Couscous perlé

4 cs

Houmous

pièce(s)

Concentré de bouillon de bœuf

1 pièce(s)

Gousses d'ail

1 cc

Sel d'ail

(Peut contenir Blé, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix)

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

Pas inclus dans votre livraison

cc

Sel*

cs

Huile*

cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)150 kcal
Graisses11 g
dont saturés1.5 g
Glucides11 g
dont sucres1 g
Fibres1 g
Protéines2 g
Cholestérol10 mg
Sel750 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium75 mg
Calcium20 mg
Fer1.3 mg

Ustensiles

Râpe à 4 côtés
Grande casserole
Bol à mélanger, moyen
Plaque de cuisson
Papier aluminium
Passoire
Petit bol

Instructions

PREP
1

Add 10 cups water and 2 tsp salt in a large pot. Cover and bring to a boil over high heat. Meanwhile, core then cut the peppers into 1-inch pieces. Slice the zucchini into 1/2-inch rounds. Roughly chop the parsley. Peel, then grate the shallot. Zest, then juice lemon. Peel, then mince the garlic.

MAKE KOFTA
2

Combine beef, shallot, panko, half the garlic, half the garlic salt, half the parsley and half the shawarma spice in a medium bowl. Season with pepper. Roll mixture into 12 2x1-inch logs.

3

Add the peppers, zucchini, onion, remaining shawarma spice, remaining garlic salt and 2 tbsp oil to a foil-lined baking sheet. Toss to coat. Spread the veg out into an even layer. Add the kofta on top of the veg. Bake in middle of oven, until golden and cooked through, 12-16 min.

COOK COUSCOUS
4

Add couscous to the pot with the boiling water. Cook, uncovered, stirring occasionally, until tender, 5-6 min. When pasta is tender, reserve 1/4 cup pasta water, then drain and return to the same pot.

TOSS COUSCOUS AND MAKE HUMMUS
5

Add half the lemon juice, lemon zest, broth concentrate, 2 tbsp butter, remaining parsley and reserved pasta water to the large pot with the Israeli couscous. Stir to combine. Stir together the hummus, mayo, remaining lemon juice and remaining garlic in a small bowl.

FINISH AND SERVE
6

Divide the couscous between plates. Top with the roasted veg and koftas. Drizzle over the garlic hummus dressing.