Bols de bœuf sucré et épicé
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Bols de bœuf sucré et épicé

Bols de bœuf sucré et épicé

avec riz au jasmin à l'edamame

Le bœuf sucrée et épicée est servie sur un lit de riz aux edamames pour ce dîner rapide et facile. Les graines de sésame ajoutent une touche de noisette !

étiquettes:
Rapido
Allergènes:
Soya
Blé
Sésame

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Bœuf haché

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

2 cs

Sauce soya

(Contient Soya, Blé Peut contenir Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Sulfites)

1 cs

Huile de sésame

(Contient Sésame)

2 pièce(s)

Gousses d'ail

½ pièce(s)

Oignon jaune

56 g

Edamames

(Contient Soya)

1 pièce(s)

Carotte

1 cs

Graines de sésame

(Contient Sésame)

2 cs

Sauce au chili doux

(Peut contenir Oeuf, Soya, Moutarde, Blé, Poisson, Sésame, Lait, Sulfites, Crustacés)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.12 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)710 kcal
Graisses23 g
dont saturés8 g
Glucides91 g
dont sucres15 g
Fibres5 g
Protéines35 g
Cholestérol75 mg
Sel770 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium850 mg
Calcium125 mg
Fer6 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook rice
1
  • Add 1 cup (2 cups) water and 1/8 (1/4 tsp) tsp salt to a medium pot. Cover and bring to a boil over high heat.
  • Meanwhile, using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • Add rice and edamame to the boiling water, then reduce heat to medium-low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min. (NOTE: Reduce heat to low if water is boiling over.)
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
Prep
2
  • Meanwhile, peel, then mince or grate garlic.
  • Peel, then cut carrot into 1/4-inch half moons. 
  • Peel, then cut onion into 1/4-inch slices.
Toast sesame seeds
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add sesame seeds to the dry pan. Toast, stirring often, until fragrant, 3-4 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a plate.
Cook veggies
4
  • Add half the sesame oil to the same pan (used in step 3), then onions and carrots. Cook, stirring occasionally, until tender, 3-4 min. 
  • Season with salt and pepper, then transfer to a plate. Cover to keep warm.
Cook beef
5
  • Add remaining sesame oil to the same pan, then beef and garlic. Cook, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Carefully drain and discard excess fat.
  • Add soy sauce and half the sweet chili sauce. Cook, stirring often, until beef is coated, 2-3 min. 
  • Stir in half the sesame seeds.
  • Season with salt and pepper. 
Finish and serve
6
  • Fluff rice with a fork. 
  • Divide rice between bowls. 
  • Top with veggies, then beef mixture.
  • Drizzle remaining sweet chili sauce over top.
  • Sprinkle with remaining sesame seeds.
Modularity Step (under step 5)
7

If you've opted to get beef, after veggies are cooked, add remaining sesame oil to the same pan, then beef and garlic. Cook, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Carefully drain and discard excess fat.