Dinde glacée aux épices BBQ et à la cassonade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dinde glacée aux épices BBQ et à la cassonade

Dinde glacée aux épices BBQ et à la cassonade

avec poêlée de poivrons et de maïs

La dinde ne se mange pas qu’à Noël ; elle sied aussi bien à la saison estivale! Ce soir, nous vous proposons de la dinde glacée aux épices BBQ, du maïs et des pommes de terre rôties au four. Une sauce BBQ sucrée et une touche de crème sure complètent le tout.

Allergènes:
Sulfites
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Portions de poitrine de dinde

1 cs

Cassonade

4 cs

Sauce BBQ

1 cs

Assaisonnement BBQ

(Contient Sulfites Peut contenir Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Soya, Blé)

1 pièce(s)

Poivron vert

113 g

Maïs en grains

1 pièce(s)

Pomme de terre Russet

7 g

Ciboulette

56 g

Oignon, haché

1 cs

Moutarde de Dijon

(Contient Moutarde Peut contenir Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

1 pièce(s)

Crème sure

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sel et Poivre*

2.5 cs

Huile*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)560 kcal
Graisses21 g
dont saturés3.5 g
Glucides47 g
dont sucres14 g
Fibres5 g
Protéines46 g
Cholestérol95 mg
Sel660 mg
Gras Trans0 g
Potassium1600 mg
Calcium50 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Bol à mélanger, moyen
Papier aluminium
Grande poêle antiadhésive
Pinceau à pâtisserie en silicone

Instructions

1 ROAST POTATOES
1

Wash and dry all produce.* Cut the potatoes into 1/2-inch thick cubes. On a baking sheet, toss the potatoes with 2 tbsp oil. Arrange in a single layer. Season with salt and pepper. Roast in the bottom of the oven, until the potatoes are golden-brown, 25-28 min.

2 START TURKEY
2

Meanwhile, pat the turkey dry with paper towels. In a medium bowl, combine the turkey and BBQ seasoning with 1 tbsp oil. Toss to coat. Transfer to a foil-lined baking sheet and roast in the middle of the oven until the Turkey is almost cooked through, 14-16 min. (NOTE: We will finish cooking the Turkey in Step 5.)

3 START HASH
3

Meanwhile, core, then cut the pepper into 1/4-inch cubes. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When the pan is hot, add the corn, pepper, onion, 2 tbsp oil and 1 tbsp water to the pan. Cover with a lid. Cook, carefully shaking the pan often, until the corn kernels are dark golden-brown, 4-6 min.

4 MAKE GLAZE
4

Meanwhile, peel and mince the garlic. Finley slice the chives. Heat a small poit of medium heat. When the pot is hot add the garlic, bbq sauce, dijon mustard and 1 tbsp water. Cook stirring often until the brown sugar dissolves and the bbq sauce is warmed through, 2-3 min

5 CRISP TURKEY
5

When the turkey is almost cooked through and the potatoes are out of the oven, turn on the oven broiler to high. Broil the turkey in the middle of oven, until cooked through and tops are golden, 4-5 min. (TIP: Cook to a min. internal temp. of 74°C/165°F, as size may vary.**)

6 FINISH AND SERVE
6

Add the roast potatoes to the pan. Sprinkle over the chives. Stir to combine. Divide the hash and turkey between plates. Spoon the bbq sauce over the turkey.