Côtelettes de porc et champignons crémeux
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Côtelettes de porc et champignons crémeux

Côtelettes de porc et champignons crémeux

avec pommes de terre au parmesan et salade frais

La recette de ce soir propose de succulentes côtelettes de porc nappées d'une savoureuse sauce crémeuse, accompagnées de tendres pommes de terre et d'une salade fraîche. Un repas que vous n'êtes pas près d'oublier!

« Faible en glucides » (50 g de glucides ou moins) est fondé sur un calcul de la quantité de glucides par portion.

« Faible en calories » (650 kcal ou moins) est fondé sur un calcul de la quantité de kilocalories par portion.

étiquettes:
Faible en calories
Faible en glucides
Nouveau
Allergènes:
Lait
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

350 g

Pomme de terre à chair jaune

113 g

Champignons

1 pièce(s)

Oignon jaune

56 ml

Crème

(Contient Lait)

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

56 g

Bébés épinards

1 pièce(s)

Tomate

1 pièce(s)

Mini concombres

½ cs

Vinaigre de vin rouge

(Peut contenir Soya, Sulfites, Blé, Oeuf, Poisson, Moutarde, Sésame)

½ cs

Mélange d'épices pour sauce crémeuse

(Contient Blé Peut contenir Noix, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

¼ cc

Sucre*

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)640 kcal
Graisses28 g
dont saturés12 g
Glucides45 g
dont sucres8 g
Fibres6 g
Protéines50 g
Cholestérol150 mg
Sel780 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium1950 mg
Calcium225 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Grand bol
Poêle antiadhésive moyenne
Papier aluminium
Verre doseur

Instructions

Roast potatoes
1
  • Cut potatoes into 1/4-inch-thick rounds. (NOTE: if you don't like potato skins, peel before slicing)
  • Peel, then cut onion into 1/2-inch-thick slices.
  • Add potatoes, onions and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper. Toss to coat.
  • Roast in the middle of the oven, flipping halfway until tender and lightly golden, 18-22 min.
Finish prep
2
  • Meanwhile, thinly slice cucumber.
  • Thinly slice mushrooms.
  • Cut tomato into 1/4-inch pieces. 
  • Add half the vinegar (use all for 4 ppl), 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to a large bowl. Season with salt and pepper. Stir to mix. This is your dressing.
Sear and roast pork
3
  • Heat a medium non-stick pan (large pan for 4 ppl) over medium-high heat. 
  • While pan heats, pat pork dry with paper towels. Season with salt and pepper.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then pork. Pan-fry until golden, 2-3 min per side, then transfer pork to an unlined baking sheet. Reserve fat in pan.
  • Roast in the middle of the oven until cooked through, 7-10 min.**
Start mushroom sauce and finish potatoes
4
  • When pork is cooked, transfer to a plate. Loosely cover with foil and set aside to rest, 4-5 min.
  • Reheat the same pan over medium. When hot, add mushrooms and 1 tbsp (2 tbsp) water. Season with salt and pepper. Cook, stirring often until softened, 3-4 min. 
  • While mushrooms cook, carefully nestly roasted potatoes together. Sprinkle Parmesan cheese over top. Roast in the middle of the oven until melted, 3-5 min.
Finish mushroom sauce
5
  • Sprinkle half the Cream Sauce Spice Blend (use all for 4 ppl) over mushrooms. Stir to coat. Add cream, 1/4 cup (1/2 cup) water and any pork juices from the plate. Cook, stirring often until sauce thickens lightly, 1-2 min. Season to taste with salt and pepper.
Finish and serve
6
  • Add spinach, cucumber and tomatoes to bowl of dressing. Toss to coat.
  • Thinly slice pork.
  • Divide potatoes, salad and pork between plates.
  • Spoon mushroom sauce over pork.