Italian-Style Pasta Salad
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Italian-Style Pasta Salad

with Fresh Mozzarella

Caprese Meatball and Orzo Salad is a fresh twist on a classic Italian combo. Juicy meatballs, tender orzo, cherry tomatoes, fresh mozzarella, and fragrant basil come together in a light, savoury dish. Tossed with Dijon vinaigrette and Parmesan this salad is perfect for a summer meal or side, bursting with bright flavours.

étiquettes:
Rapido
Familiale
Allergènes:
Blé
Lait
Sulfites
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Saucisse italienne douce, sans boyau

(Peut contenir Moutarde, Soya, Blé, Oeuf, Lait)

170 g

Orzo

(Contient Blé)

56 g

Jeunes épinards

113 g

Petites tomates

100 g

Bocconcinis

(Contient Lait)

1 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

4.3 g

Assaisonnement italien

(Contient Sulfites Peut contenir Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Soya, Triticale, Blé)

½ cs

Moutarde de Dijon

(Contient Moutarde Peut contenir Poisson, Lait, Sésame, Oeuf, Blé, Crustacés, Soya, Gluten, Sulfites)

½ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

1.12 cc

Sel*

0.12 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)950 kcal
Graisses49 g
dont saturés19 g
Glucides78 g
dont sucres5 g
Fibres8 g
Protéines50 g
Cholestérol120 mg
Sel2380 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1000 mg
Calcium1100 mg
Fer6.5 mg

Ustensiles

Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grand bol
Passoire
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson

Instructions

1
  • To a large pot, add 6 cups water and 1 tsp salt tt (use same for 4 servings). 
  • Cover and bring to a boil over high heat.
  • Add orzo to the boiling water.
  • Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 6-8 min.
2
  • Meanwhile, roughly chop spinach.
  • To a large bowl, add vinegar, Dijon and 1/2 tbsp (1 tbsp) Italian seasoning and 2 tbsp (4 tbsp) oil, then whisk to combine.
  • Add spinach.
  • Strain orzo
  • Add orzo to the bowl with spinach and dressing. Toss to combine.
  • Set aside in the fridge.
3
  • Roll sausage mixture into 8 equal-sized meatballs (16 for 4 servings).
  • Place on a parchment-lined baking sheet.
  • Bake in the middle of the oven until golden and cooked through, 10-12 min.**
4
  • Halve tomatoes.
  • Halve bocconcini.
  • Roughly chop basil.
5

Add tomatoes, bocconcini, meatballs, half the basil and half the Parmesan to the bowl with orzo mixture. Toss to combine. Season to salt and pepper, to taste.

6

Divide Caprese sausage meatball orzo salad between bowls. Sprinkle over remaining basil and remaining Parmesan.