Côtelettes de porc italiennes
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Côtelettes de porc italiennes

Côtelettes de porc italiennes

avec haricots cannellini et gremolata au basilic

Bellissimo! Voilà comment vous décrirez le repas au porc de ce soir! Des côtelettes de porc avec assaisonnement italien sont placées sur un lit de haricots crémeux pour un repas européen inoubliable. Le meilleur? Nul besoin de passeport!

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

1 pièce(s)

Haricots cannellini

113 g

Petites tomates

1 pièce(s)

Citron

7 g

Basilic

1 cs

Assaisonnement italien

(Peut contenir Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Blé)

6 pièce(s)

Gousses d'ail

7 g

Persil

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

113 g

Mirepoix

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Poivre*

4 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)760 kcal
Graisses37 g
dont saturés8 g
Glucides54 g
dont sucres4 g
Fibres17 g
Protéines60 g
Cholestérol115 mg
Sel850 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium1550 mg
Calcium350 mg
Fer6.5 mg

Ustensiles

Grand bol
Cuillères à mesurer
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive
Verre doseur
Petit bol

Instructions

PREP
1

Zest, then juice the lemon. Halve the tomatoes. Peel, then mince the garlic. Pat the pork chops dry with paper towels and season with salt. Toss together the pork, 1 tbsp oil (dbl for 4ppl), half the lemon zest and half the Italian seasoning in a large bowl.

START PORK
2

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add the pork. Pan-fry, until golden, 2-3 min per side. When pork is golden, transfer to a baking sheet. Roast, in middle of oven, until cooked through, 10-12 min.**

START STEWED BEANS
3

While the pork cooks, reheat the same large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl) then the mirepoix. Cook, stirring often, until the mirepoix softens, 4-5 min.

FINISH STEW
4

Add the tomatoes, garlic, 1/4 cup water (dbl for 4ppl), cannellini beans, and liquid, remaining Italian seasoning and broth concentrate(s) to the pan. Reduce heat to medium. Cook, stirring often until stew thickens slightly 6-7 min.

MAKE GREMOLATA
5

Finley chop the parsley and basil. Stir together the basil, parsley, lemon juice, 1 tbsp oil, 1/4 tsp salt (dbl both 4ppl) and remaining lemon zest in a small bowl. Set aside.

FINISH AND SERVE
6

Slice the pork. Divide the bean stew between plates. Spoon over half the gremolata. Sprinkle over the Parmesan cheese. Top with the sliced pork. Spoon over the remaining gremolata.