Skillet Tomato Greek Chicken and Orzo
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Skillet Tomato Greek Chicken and Orzo

Skillet Tomato Greek Chicken and Orzo

with Dill and Spinach

Tomatoey orzo, with a hint of dill, spinach and onions are a perfect bed for dill and garlic pan-seared chicken. A sprinkle of feta tops the dish!

étiquettes:
Rapido
Allergènes:
Sulfites
Blé
Lait
Soya

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

1 cc

Mélange d'épices à l'ail et à l'aneth

(Contient Sulfites Peut contenir Lait, Moutarde, Blé, Arachides, Sésame, Noix, Soya, Sulfites, Triticale)

170 g

Orzo

(Contient Blé)

4 cs

Base de sauce tomate

(Peut contenir Moutarde, Lait, Noix, Poisson, Oeuf, Sésame, Crustacés, Gluten, Sulfites, Soya, Blé)

½ pièce(s)

Oignon jaune

56 g

Jeunes épinards

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

½ cs

Bouillon de poulet en poudre

(Contient Soya Peut contenir Moutarde, Sésame, Soya, Blé, Triticale, Lait, Sulfites, Noix, Arachides)

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Huile*

2 cs

Beurre*

(Contient Lait)

¼ cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)730 kcal
Graisses25 g
dont saturés11 g
Glucides73 g
dont sucres5 g
Fibres6 g
Protéines53 g
Cholestérol165 mg
Sel970 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1150 mg
Calcium125 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook orzo
1
  • Add orzo to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min.
  • Reserve 1/2 cup (1 cup) pasta water, then drain and return orzo to the same pot, off heat.
2
  • Meanwhile, pat chicken dry with paper towels, then season with salt and pepper. Sprinkle over half the Dill-Garlic Spice Blend. 
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil, then chicken. (NOTE: Cook chicken in 2 batches for 4 ppl, using 1/2 tbsp oil per batch.) Pan-fry until golden-brown, 1-2 min per side.
  • Transfer chicken to an unlined baking sheet. Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-10 min.**
3
  • Peel, then cut half the onion into 1/2-inch pieces (use whole onion for 4 ppl).
  • Roughly chop spinach. 
4
  • Meanwhile, add 1 tbsp (2 tbsp) butter to the same pan (used in step 2), then swirl the pan to melt. 
  • Add onions. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 3-4 min.
  • Season with salt and pepper. 
  • Add tomato sauce base to the pan. Cook, stirring occasionally, until it coats onions, 1-2 min. 
5
  • Once orzo is done, add onions, reserved pasta water, remaining Dill-Garlic Spice Blend and half the chicken stock powder (use all for 4 ppl) to the pot with orzo.
  • Heat pot over medium heat. Cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 2-3 min. 
  • Remove from heat. 
  • Add spinach and 1 tbsp (2 tbsp) butter. Stir until well combined, 1 min. 
  • Season with salt and pepper. 
6
  • Slice chicken. 
  • Divide orzo between bowls, then top with chicken. 
  • Sprinkle over feta.