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Pan bagnat

Pan bagnat

1 portion | avec pain ciabatta croustillant

Trendy pan bagnat gets a spicy upgrade with this delicious lunch. Meaty tuna, sharp red onion, juicy tomato and salty olives all tossed in a chili vinaigrette and sandwiched between two crusty pieces of ciabatta will transport you straight to the French Riviera.

Allergènes:
Thon
Oeuf
Blé
Orge
Sulfites
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Thon en conserve

(Contient Thon)

1 pièce(s)

Œuf cuit dur

(Contient Oeuf)

30 g

Olives mélangées

(Peut contenir Blé, Lait, Sulfites, Oeuf, Poisson, Noix)

1 pièce(s)

Oignon rouge

1 pièce(s)

Tomate

1 pièce(s)

Pain ciabatta

(Contient Blé, Orge Peut contenir Sésame, Soya, Noix de Grenoble, Avoine, Seigle, Triticale)

1 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

1 cc

Flocons de piment

(Peut contenir Sulfites, Noix, Moutarde, Soya, Lait, Sésame, Triticale, Blé, Arachides)

2 cs

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Oeuf Peut contenir Crustacés, Soya, Oeuf, Blé, Gluten, Sésame, Lait, Poisson, Noix, Sulfites, Moutarde)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

2 cs

Huile*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)450 kcal
Graisses31 g
dont saturés5 g
Glucides29 g
dont sucres4 g
Fibres3 g
Protéines15 g
Cholestérol130 mg
Sel740 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium350 mg
Calcium50 mg
Fer2.5 mg

Ustensiles

Fouet
Bol à mélanger, moyen
Cuillères à mesurer

Instructions

1
  • Cut tomato into 1/4-inch rounds, then season with salt and pepper.
  • Drain, then roughly chop olives.
  • Cut egg into 1/4-inch rounds, then season with salt and pepper.
  • Peel, then cut half the onion into 1/4-inch slices. (TIP: Use remaining onion for another recipe!)
  • Drain tuna.
2
  • Whisk together vinegar, 2 tbsp oil, 1/4 tsp chili flakes and 1/4 tsp sugar in a medium bowl. Season with salt and pepper, then whisk to combine. (NOTE: Reference heat guide.)
  • Add tuna, red onion and olives, then toss thoroughly to coat.
3
  • Halve ciabatta. Place in the toaster and toast until golden-brown.
  • Spread mayo over ciabatta.
  • Spoon half the tuna mixture onto bottom roll, then top with tomatoes and egg slices. (TIP: Any remaining tuna mixture can be used for tomorrow's lunch!)
  • Sprinkle any remaining chili flakes over egg, if desired.
  • Close with top roll.