Festive Shrimp Cocktail
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Festive Shrimp Cocktail

with Lemon and Horseradish Sauce

This party pleasing classic boasts all the traditional flavours from zippy horseradish to sweet ketchup and bright lemon juice. Paired with our juicy jumbo shrimp for a fun shareable appetizer!

Allergènes:
Crevettes
Sulfites
Soya
Oeuf
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 4 personnes

570 g

Crevettes géantes

(Contient Crevettes)

2 cs

Sauce crémeuse au raifort

(Contient Sulfites, Soya, Oeuf, Moutarde Peut contenir Sésame, Poisson, Blé, Lait, Soya, Noix, Moutarde, Crustacés, Sulfites, Gluten, Oeuf)

1 pièce(s)

Citron

6 cs

Ketchup

(Peut contenir Lait, Noix, Sésame, Soya, Sulfites, Gluten, Oeuf, Poisson, Blé, Moutarde, Crustacés)

1 cs

Sauce Worcestershire

(Peut contenir Sésame, Blé, Sulfites, Moutarde, Soya, Gluten, Crustacés, Lait, Noix, Oeuf, Poisson)

1 cc

Sel d'ail

(Peut contenir Blé, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix)

1 cs

Sauce aux piments et à l’ail

(Peut contenir Blé, Oeuf, Gluten, Noix, Poisson, Lait, Moutarde, Soya, Sésame, Sulfites, Crustacés)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)160 kcal
Graisses2 g
dont saturés0.5 g
Glucides12 g
dont sucres7 g
Fibres1 g
Protéines20 g
Cholestérol180 mg
Sel1610 mg
Gras Trans0 g
Potassium300 mg
Calcium100 mg
Fer0.5 mg

Ustensiles

Passoire
Zesteur
Bol à mélanger, moyen
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur

Instructions

1
  • Zest, then juice half the lemon. Cut remaining lemon into wedges.
  • Using a strainer, drain and rinse shrimp.
2
  • Add 6 cups water, garlic salt and 1 tsp salt to a medium pot. Cover and bring to a boil over high heat. Add shrimp to the boiling water. Cook until shrimp just turn pink, 1-2 min.** Using a clean strainer, drain shrimp, then run cold water over shrimp until cool. (TIP: Plunge shrimp into ice water for faster cooling.) Pat shrimp dry with paper towels.
  • Transfer shrimp to a medium bowl and set aside in the fridge to cool.
3
  • Meanwhile, combine ketchup, creamy horseradish sauce, chili-garlic sauce, lemon zest, 1 tsp Worcestershire sauce and lemon juice in a medium serving bowl. Season with salt to taste.
4
  • Place serving bowl in the middle of a large plate.
  • Remove shrimp from the fridge and arrange around the serving bowl.
  • Chill until ready to serve.
  • Serve remaining lemon wedges on the side, if desired.