Tartines d'asperges et de tomates
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Tartines d'asperges et de tomates

Tartines d'asperges et de tomates

avec crème à l'estragon et salade de champignons rôtis

Ce souper à base de légumes est là pour égayer vos assiettes et stimuler vos papilles. Ce plat marie l'estragon, le citron et les asperges, pour un mélange doux et subtil des meilleurs produits de l'été à chaque bouchée.

étiquettes:
Nouveau
Allergènes:
Soya
Lait
Blé
Pignons

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

227 g

Asperges

113 g

Champignons

2 pièce(s)

Pain plat

(Contient Soya, Lait, Blé Peut contenir Soya)

113 g

Tomates cerises anciennes

56 g

Mélange roquette et épinards

1 pièce(s)

Citron

7 g

Estragon

28 g

Pignons

(Contient Pignons)

113 ml

Crème

(Contient Lait)

½ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

2 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient Lait)

1 cs

Mélange d'épices pour sauce crémeuse

(Contient Blé Peut contenir Noix, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sucre*

1.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)870 kcal
Graisses55 g
dont saturés23 g
Glucides71 g
dont sucres12 g
Fibres7 g
Protéines25 g
Cholestérol105 mg
Sel1570 mg
Gras Trans1 g
Potassium1000 mg
Calcium450 mg
Fer7 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Zesteur
Grand bol
Fouet

Instructions

Toast pine nuts and start prep
1
  • Heat a small pot over medium-high heat.
  • When hot, add pine nuts to the dry pot. Toast, stirring often until golden-brown 2-3 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!)
  • Transfer to a plate.
  • Arrange flatbreads on a parchment-lined baking sheet.
  • Quarter mushrooms.
  • Trim and discard bottom 1-inch from asparagus. Cut asparagus into 2-inch pieces.
Roast veggies
2
  • Add mushrooms and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to half of a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper. Toss to coat.
  • Add asparagus and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to other half of baking sheet. Season with salt and pepper. Toss to coat.
  • Roast in the middle of the oven, stirring halfway until mushrooms are tender and golden and asparagus are tender-crisp, 8-10 min.
Finish prep and make lemon dressing
3
  • While veggies roast, zest, then juice lemon.
  • Halve tomatoes. Season with salt and pepper directly on cutting board.
  • Strip tarragon leaves from stems, then roughly chop.
  • Add 1 tbsp (2 tbsp) lemon juice, 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to a large bowl. Season with salt and pepper. Stir to mix.
Make tarragon cream
4
  • Add cream and Cream Sauce Spice Blend to the same pot used to toast pine nuts. Whisk to combine.
  • Bring to a simmer over medium-high heat. Cook, whisking often, until slightly thickened and smooth, 1-2 min.
  • Remove from heat. Add cream cheese, lemon zest and tarragon. Season with pepper. Whisk until smooth, 1 min.
Assemble and roast tartines
5
  • Spead tarragon cream over flatbreads, leaving a 1-inch border.
  • Top with asparagus
  • Top with half the tomatoes.
  • Sprinkle three-quarters of the Parmesan cheese over top.
  • Roast in middle of the oven until flatbreads are crisp and sauce is bubbling, 6-9 min.
Finish and serve
6
  • Add mushrooms, arugula and spinach mix, pine nuts and remaining tomatoes to bowl with lemon dressing. Toss to coat.
  • Cut tartines into wedges. 
  • Divide tartines and salad between plates.
  • Sprinkle remaining Parmesan cheese over salad.