Sauté de boeuf au gingembre
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sauté de boeuf au gingembre

Sauté de boeuf au gingembre

avec Zucchini, pois mange-tout et les arachides

Qui n'aime pas sauté? Si vous êtes un amateur de longue date du mélange de signature de sucré, épicé et salé, alors vous allez adorer ce plat simple. Légèrement boeuf marinée fait équipe avec courgette jaune et pois mange-tout, les anneaux vrai dire - la variété est vraiment le piment de la vie.

Allergènes:
Gluten
Soya
Sulfites
Arachides
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Lanières de bœuf

30 g

Gingembre

10 g

Ail

160 g

Courgette

227 g

Pois mange-tout, parés

1 pièce(s)

Piment

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

3 cs

Sauce aux huîtres végétarien

(Contient Gluten, Soya, Sulfites)

28 g

Arachides, hachées

(Contient Arachides)

1.5 cc

Sauce soja

(Contient Soya, Sulfites, Blé)

1 cs

Cassonade

Pas inclus dans votre livraison

Sel et Poivre*

Huile*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)716 kcal
Graisses17 g
dont saturés4 g
Glucides94 g
dont sucres13 g
Fibres6 g
Protéines46 g
Cholestérol51 mg
Sel1119 mg

Ustensiles

Casserole moyenne
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Petit bol

Instructions

1 PREP
1

Cooking the veggies all together in Step 5 is a classic stir-fry technique – hot and fast! Also, when returning the beef to the pan in Step 5, be sure to include any juices from the plate for extra flavour!

Wash and dry all produce.* In a medium pot, bring 1 1/3 cups salted water (double for 4 ppl) to a boil. Cut the zucchini in half lengthwise then into 1/4-inch slices. Mince or grate the garlic. Peel, then mince 1 tbsp ginger (double for 4 ppl). Thinly slice the chili, removing the seeds for less heat.

2 COOK RICE
2

Add the rice to the boiling water. Reduce the heat to medium-low. Cover and cook until the rice is tender and the water has been absorbed, 12-14 min.

3 TOAST PEANUTS
3

Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium heat. Add the peanuts to the dry pan. Toast, stirring often, until golden-brown, 3-4 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a small bowl and set aside.

4 COOK BEEF
4

Pat the beef strips dry with paper towels. Increase the pan to medium-high heat. Add a drizzle of oil, then half the beef strips. Season with salt and pepper. Cook until browned, 1-2 min per side. Transfer to a plate and set aside. Repeat with the remaining beef.

5 COOK VEGGIES
5

Add another drizzle of oil to the same pan, then the zucchini, snow peas, garlic, ginger and as much chili as you like. Cook, stirring occasionally, until the snow peas are tender-crisp, 3-4 min. Add the oyster sauce, soy sauce, brown sugar and beef. Cook, stirring often, until the stir-fry is warmed through, 2-3 min.

6 FINISH AND SERVE
6

Fluff the rice with a fork. Divide the rice between plates and top with the ginger beef stir-fry. Sprinkle with the peanuts and as much remaining chili as you like.