Ginger Scallion Salmon
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Ginger Scallion Salmon

with Ginger-Scallion Sauced Veggies

Succulent salmon gets seasoned with chili-garlic sauce, baked to perfection and paired with ginger-scallion sauced veggies.

étiquettes:
Rapido
Épicé
Allergènes:
Saumon
Soya
Blé
Sulfites
Sésame

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Filets de saumon, avec la peau

(Contient Saumon)

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

1 pièce(s)

Carotte

56 g

Edamames

(Contient Soya)

28 g

Échalotes frites

(Contient Blé)

1 pièce(s)

Oignon vert

2 cs

Sauce soya

(Contient Soya, Blé, Sulfites Peut contenir Sésame, Sulfites, Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde)

2 cs

Purée de gingembre et d’ail

(Contient Soya Peut contenir Lait, Soya, Sulfites)

1 cs

Sauce aux piments et à l’ail

(Peut contenir Poisson, Lait, Sésame, Blé, Soya, Sulfites, Crustacés, Moutarde, Oeuf)

1 cs

Huile de sésame

(Contient Sésame)

1 cs

Fécule de maïs

(Peut contenir Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé, Oeuf, Poisson, Lait)

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)790 kcal
Graisses34 g
dont saturés10 g
Glucides87 g
dont sucres7 g
Fibres5 g
Protéines35 g
Cholestérol80 mg
Sel1020 mg
Gras Trans0 g
Potassium1050 mg
Calcium150 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Papier sulfurisé
Pinceau à pâtisserie en silicone

Instructions

1
  • Add rice to the boiling water, then reduce heat to medium-low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min. (NOTE: Reduce heat to low if water is boiling over.)
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
2
  • Meanwhile, peel, then halve carrot lengthwise. Cut into 1/4-inch half-moons.
  • Finely mince green onion.
  • Add green onions, ginger-garlic puree, soy sauce, cornstarch and 1/2 cup (1 cup) cold water to a medium bowl. Season with pepper, then whisk to combine.

Check in dev if sesame oil can be added here or added after veg is cooked. Check water ratio.

3
  • Arrange salmon on a parchment-lined baking sheet. Brush salmon with chili-garlic sauce.
  • Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-12 min.**
4
  • Heat a large non-stick pan medium-high heat.
  • When hot, add half the sesame oil, then carrots and edamame. Cook, stirring occasionally, until tender, 5-6 min. Season with pepper.
5
  • Add prepared sauce (from step 2) to the same pan. Cook, stirring occasionally, until sauce thickens slightly, 1-2 min.
6
  • Fluff rice with a fork. Stir remaining sesame oil into rice.
  • Divide rice between bowls. Top with ginger-scallion sauced veggies.
  • Sprinkle crispy shallots over top.