Poisson rôti à la grecque
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Poisson rôti à la grecque

Poisson rôti à la grecque

avec sauce feta citronnée et salade fraîche

Un repas de poisson classique qui plaira à toute la famille. Le tilapia rôti à l'ail est traité à la grecque lorsqu'il est accompagné d'une salade vive et d'une sauce à la feta et à l'aneth. Il apporte équilibre et saveur à votre table, quel que soit le soir de la semaine.

étiquettes:
Rapido
Familiale
Nouveau
Allergènes:
Tilapia
Lait
Soya
Sulfites
Oeuf
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

300 g

Tilapia

(Contient Tilapia)

¾ tasse(s)

Riz basmati

113 g

Bébés épinards

1 pièce(s)

Mini concombres

113 g

Petites tomates

7 g

Aneth

1 pièce(s)

Citron

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

1 cs

Bouillon de légumes en poudre

(Contient Soya, Sulfites Peut contenir Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Blé, Oeuf)

4 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Sulfites, Blé, Moutarde, Crustacés, Poisson, Lait, Sésame, Soya)

1 cs

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

1 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

½ cc

Sucre*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)840 kcal
Graisses44 g
dont saturés11 g
Glucides73 g
dont sucres5 g
Fibres5 g
Protéines42 g
Cholestérol125 mg
Sel1360 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1100 mg
Calcium200 mg
Fer5.5 mg

Ustensiles

Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Petit bol
Grand bol

Instructions

Cook rice
1
  • Add rice, vegetable stock powder, half the Zesty Garlic spice blend, and 1 tbsp (2 tbsp) butter to boiling water. Reduce heat to low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min.
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
Prep
2
  • Meanwhile, zest, then juice lemon.
  • Thinly slice cucumber.
  • Halve tomatoes.
  • Roughly chop half the spinach. (Whole spinach will be for your salad)
  • Roughly chop dill.
Roast fish
3
  • Combine remaining Zesty Garlic Blend and 1 tbsp (2 tbsp) oil in a small bowl.
  • Pat tilapia dry with paper towels. Arrange on a parchment-lined baking sheet. Spread oil mixture over tilapia. Season with salt and pepper.
  • Roast in the bottom of the oven until cooked through, 8-10 min.**
Finish prep
4
  • Add feta, lemon zest, mayo and half the dill to a small bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine.
  • Add 1 tbsp (2 tbsp) lemon juice, 1/2 tbsp (1 tbsp) oil and 1/2 tsp (1 tsp) sugar to a large bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine.
  • Fluff rice with a fork. Stir in chopped spinach. Cover and let stand until spinach wilts,1-2 min.
Finish and serve
5
  • Add cucumber, tomatoes and remaining spinach to bowl with dressing. Toss to coat.
  • Divide rice, tilapia and salad between plates.
  • Dollop feta-dill sauce overtop.
  • Sprinkle remaining dill overtop, if desired.