Poulet grillé enveloppé de bacon à l'érable et au chipotle
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Poulet grillé enveloppé de bacon à l'érable et au chipotle

Poulet grillé enveloppé de bacon à l'érable et au chipotle

avec maïs façon Elotes et légumes grillés

Allumez le barbecue! Ce souper est rempli de goûts incroyables : lime, chipotle et érable. Tout cela pour rehausser le poulet, les légumes, les patates douces et le maïs. Un petit avertissement : Il n'y aura probablement pas de restes.

étiquettes:
Rapido
Nouveau
Allergènes:
Oeuf
Moutarde
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

100 g

Tranches de bacon

2 pièce(s)

Épi de maïs

1 pièce(s)

Courgette

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Blé, Crustacés, Poisson, Moutarde, Sésame, Soya, Lait, Sulfites, Oeuf)

1 pièce(s)

Lime

1 cc

Poudre de chipotle

2 cs

Sirop d'érable

7 g

Coriandre

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Poivron

2 pièce(s)

Patate douce

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)870 kcal
Graisses43 g
dont saturés12 g
Glucides69 g
dont sucres19 g
Fibres10 g
Protéines53 g
Cholestérol175 mg
Sel870 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium1850 mg
Calcium150 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Zesteur
Petit bol
Grand bol
Cuillères à mesurer
Pinceau à pâtisserie en silicone
Plaque de cuisson

Instructions

Prep veggies and lime mayo
1
  • Halve zucchini.
  • Quarter pepper, then core.
  • Husk corn.
  • Cut sweet potatoes into 1/2-inch rounds.
  • Roughtly chop cilantro. 
  • Zest lime, then cut into wedges.
  • Add lime zest and mayo to a small bowl. Stir to combine, then set aside.
Make chipotle-maple sauce
2
  • Add sweet potato, corn, zucchini and pepper to a large bowl. Drizzle with 1 tbsp (2 tbsp) oil and season with salt and pepper. Toss to combine, then set aside. 
  • Add maple syrup and 1/4 tsp (1/2 tsp) chipotle powder to a small bowl. Stir to combine.
Prep chicken
3
  • Pat chicken dry with paper towels. Season with salt and pepper. 
  • Brush chicken with half the lime mayo, then wrap 2 bacon strips around each piece of chicken. (TIP: Overlapping strips by 1 inch helps keep bacon on chicken!)
  • Place chicken on a baking sheet, then set aside.
Grill veggies
4
  • Add corn to one side of the grill. Close lid and grill, turning occasionally, until tender and grill marks form, 8-10 min.
  • Add pepper and zucchini to the other side of the grill. Close lid and grill, flipping once, until veggies are tender-crisp, 9-12 min.
  • Once cooked, transfer veggies to a clean baking sheet. Cover to keep warm.
Grill chicken
5
  • Add chicken to one side of the grill. Reduce heat to medium. Close lid and grill, flipping once, until chicken is cooked through, 6-8 min per side.**
  • Add sweet potatoes to the other side of the grill. Close lid and grill, flipping once, until grill-marked and tender, 14-16 min.
  • Brush chipotle-maple sauce over top of chicken. Flip chicken, then brush other side with sauce. Grill, until sauce caramelizes, 30 sec. Flip and repeat on other side, 30 sec. (Note: Repeat again with any extra sauce, if desired.)
  • Transfer to the baking sheet with veggies. Cover to keep warm.
Finish and serve
6
  • Spread remaining lime mayo all over corn. Sprinkle a pinch of chipotle powder over corn, if desired. 
  • Top corn with feta and half the cilantro. 
  • Slice zucchini and peppers. 
  • Divide bacon-wrapped chicken, veggies and corn between plates. 
  • Sprinkle remaining cilantro over top.