Le secret de cette recette? La vinaigrette au miel si facile à faire, mais délicieuse, qui nappe les côtelettes! Le tout est accompagné de pommes de terre et de haricots cuits au four, pour un repas qui fera des jaloux!
Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
340 g
Côtelettes de porc, désossées
300 g
Pommes de terre à chair jaune
1 cs
Miel
1 cs
Mustard
(Contient Moutarde)
7 g
Thym
1 pièce(s)
Citron
170 g
Haricots verts
113 g
Oignon rouge, en tranches
4 cs
Huile*
¼ cc
Sel et Poivre*
Détacher 1 c. à table de feuilles de thym (doubler pour 4 pers). Couper les pommes de terre en morceaux de 2,5 cm (1 po). Sur une plaque à cuisson, arroser les pommes de terre de 1 c. à table d'huile (doubler pour 4 pers), puis saupoudrer de la moitié du thym. Saler et poivrer. Rôtir au centre du four en remuant à mi-cuisson jusqu’à ce qu'elles soient brun doré, de 25 à 28 min.
While potatoes roast, trim beans. Zest and juice half the lemon (1 lemon for 4 ppl). Cut remaining lemon into wedges. Whisk together mustard, honey, remaining thyme, 1 tsp lemon zest, 2 tbsp lemon juice and 1 tbsp oil (dbl all for 4 ppl) in a small bowl. Set aside.
Pat pork dry with paper towels, then season with salt and pepper. Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) then pork. Pan-fry, until golden-brown and cooked through, 6-8 min per side.** Transfer to a plate and cover to keep warm. Set aside.
Using the same pan, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then beans and onions. Season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until beans are tender-crisp, 4-6 min.
Remove the pan from heat, then add 1 tbsp dressing (dbl for 4 ppl). Stir to coat.
Slice pork. Divide pork, potatoes, beans and onions between plates. Drizzle remaining dressing and any remaining pork juices from the plate over the pork. Squeeze over a lemon wedge, if desired.