Kids' Zucchini Cornbread Muffins
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Kids' Zucchini Cornbread Muffins

with Crisp Apple Slices

Soft and tender cornbread muffins with a hidden veggie inside make for the perfect lunchbox addition! Crisp apple slices alongside add sweetness and crunch.

Allergènes:
Oeuf
Blé
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Courgette

1 pièce(s)

Œuf

(Contient Oeuf)

½ tasse(s)

Semoule de maïs

3 cc

Poudre à pâte

1.5 tasse(s)

Farine tout usage

(Contient Blé)

1 tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Crème sure

(Contient Lait)

2 pièce(s)

Pomme Gala

237 ml

Lait

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

4 cs

Beurre*

4 cs

Sucre*

½ cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1240 kcal
Graisses51 g
dont saturés31 g
Glucides162 g
dont sucres52 g
Fibres9 g
Protéines36 g
Cholestérol230 mg
Sel2070 mg
Gras Trans2 g
Potassium750 mg
Calcium2100 mg
Fer5.5 mg

Ustensiles

Grand bol
Râpe à 4 côtés
Fouet
Cuillères à mesurer
Verre doseur

Instructions

1
  • Grease a 12-cup muffin tin with 1 tbsp softened butter.
  • Using a box grater, coarsely grate zucchini.
  • Melt 3 tbsp butter in the microwave.
  • Add, flour, cornmeal, 2 1/2 tsp baking powder, 4 tbsp sugar and 1/2 tsp salt in a large bowl, then whisk to combine.
2
  • Add egg, sour cream, melted butter and 2/3 cup milk to the bowl with the flour, then whisk to combine. Gently stir in zucchini and half the cheese until combined.
  • Divide cornbread batter between muffin tins, then sprinkle tops with remaining cheese.
  • Bake in the middle of the oven until cheese is melted and a toothpick inserted into the middle of muffins comes out clean, 15-17 min.
  • Transfer to a wire rack to cool completely.
3
  • While the muffins bake, core, then cut apple into 1/4-inch slices.
  • Remove muffins from the tin.
  • Divide muffins between plates.
  • Serve apples alongside.