Caramelized Leek Linguine
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Caramelized Leek Linguine

Caramelized Leek Linguine

with Lemony Breadcrumbs and Shallots

Ingrédients : Linguines (semoule de blé dur, eau, jaune d'œuf liquide, œufs entiers liquides) (œuf, blé) • Poireau • Fromage à l'ail et aux fines herbes (lait et crème pasteurisés, cultures bactériennes, ail, sel, poivre blanc, persil, ciboulette) (lait) • Citron • Crème 35% (crème, lait, dextrose, gel de cellulose, carraghénane, mono et diglycérides, gomme de cellulose, polysorbate 80, citrate de sodium, phosphate disodique) (lait) • Épinards • Échalotes frites (oignon, huile de palme, farine de blé, sel) (blé) • Chapelure panko (farine de blé blanchie, levure, sucre, sel) (blé) • Mélange d'épices pour sauce crémeuse (farine de blé, sel, poudre d'ail, poudre d'oignon, huile de canola, dioxyde de silicium) (blé).

Allergènes:
Lait
Oeuf
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

150 g

Boursin ail et fromage d'herbes fins

(Contient Lait)

227 g

Linguines frais

(Contient Oeuf, Blé)

2 pièce(s)

Poireau

56 ml

Crème

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Citron

10 g

Mélange d'épices pour sauce crémeuse

(Contient Blé Peut contenir Noix, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites)

56 g

Jeunes épinards

28 g

Échalotes frites

(Contient Blé Peut contenir Gluten)

⅓ tasse(s)

Chapelure panko

(Contient Blé Peut contenir Blé, Gluten)

Pas inclus dans votre livraison

3 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1090 kcal
Graisses62 g
dont saturés39 g
Glucides108 g
dont sucres11 g
Fibres10 g
Protéines22 g
Cholestérol225 mg
Sel1000 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium800 mg
Calcium250 mg
Fer6 mg

Ustensiles

Passoire
Zesteur
Grande casserole
Bol
Grande poêle antiadhésive
Passoire

Instructions

1
  • Bring a large pot of salted water to a boil over high. Wash and dry all produce.
  • Roughly chop spinach.
  • Zest, then juice half the lemon. Cut remaining lemon into wedges.
  • Thinly slice leeks. Using a strainer, rinse leeks to wash away any hidden dirt. 
Make lemony shallots and toast breadcrumbs
2
  • Heat a large non-stick pan over medium. 
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) butter. Swirl to melt, then add panko breadcrumbs. Cook for 2-3 min, stirring constantly, until golden. 
  • Remove from heat, then add shallots and lemon zest. Season with salt and pepper. Stir to combine, then transfer to a large bowl. 
  • Carefully wipe the pan clean. 
3
  • Reheat the same pan over medium. When hot, add 2 tbsp (1/4 cup) butter, then leeks. Season with salt and pepper. Cook for 4-6 min, stirring often, until very tender.
4
  • Sprinkle Cream Sauce Spice Blend over leeks. Cook for 30 sec, until leeks are coated. 
  • Add cream, Boursin cheese and 1/3 cup (1/2 cup) water. Bring to a simmer. Cook for 2-3 min, stirring often, until Boursin melts and sauce thickens slightly. 
  • Remove from heat, then add spinach and stir for 1 min, until wilted. 
5
  • Meanwhile, to the boiling water, add linguine. Cook for 2-4 min, stirring occasionally, until tender but still firm to the bite. 
  • Reserve 1/4 cup (1/2 cup) pasta water. Strain linguine.
  • Add linguine and 1 tbsp (2 tbsp) lemon juice to the pan with sauce. Season with pepper, then toss to combine. (TIP: If you prefer a lighter sauce, add some reserved pasta water, 1-2 tbsp at a time.)
6
  • Divide leek-and-Boursin linguine between plates. 
  • Sprinkle lemony shallots and breadcrumbs over top.