Bâtonnets en pâte feuilletée
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bâtonnets en pâte feuilletée

Bâtonnets en pâte feuilletée

2 portions | avec parmesan et thym

Puff pastry is every chef's best friend for whipping up a quick appetizer. These cheesy puff pastry sticks don't disappoint. Perfect to go with cheese boards, soups and salads!

Allergènes:
Soya
Blé
Lait
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation10 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Pâte feuilletée

(Contient Soya, Blé)

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

7 g

Thym

½ tasse(s)

Cheddar blanc, râpé

(Contient Lait)

2 cs

Moutarde de Dijon

(Contient Moutarde Peut contenir Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)850 kcal
Graisses52 g
dont saturés28 g
Glucides68 g
dont sucres3 g
Fibres4 g
Protéines23 g
Cholestérol42 mg
Sel1230 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Petit bol
Cuillères à mesurer
Pinceau à pâtisserie en silicone

Instructions

Prep puff pastry
1

Before starting, preheat the oven to 400˚F. Wash and dry all produce. Unroll puff pastry, discarding the wax paper, then place on a parchment-lined baking sheet.Cut pastry lengthwise into 2-inch strips, then cut each strip in half widthwise. Arrange puff pastry strips at least 2 inches apart. Place in the fridge until ready to assemble.

Prep
2

Meanwhile, strip 1 tbsp thyme leaves from stems. Finely chop.Add thyme, Parmesan and cheese to a small bowl. Stir to combine.

Assemble puff pastry twists
3

Remove puff pastry from the fridge. Working one pastry strip at a time, brush with Dijon, then sprinkle with cheese mixture. Gently press to adhere cheese to Dijon.

Finish and serve
4

Bake puff pastry sticks in the middle of the oven until golden-brown and cooked through, 15-20 min. Allow to cool slightly before serving, 3-4 min.