Gâteau chocolat-espresso
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Gâteau chocolat-espresso

Gâteau chocolat-espresso

avec glaçage fouetté au fromage à la crème et à la cassonade

Amateurs de café, celui-ci est pour vous! Ce gâteau au chocolat et à l'espresso regorge d'arômes de café, qui se marient à merveille avec le glaçage à la cassonade et au fromage à la crème.

Ingrédients: Mélange à gâteau à la vanille (sucre, farine de blé enrichie, amidon de maïs modifié, substances laitières, sel, amidon de blé, huile de canola, pyrophosphate acide de sodium, bicarbonate de sodium, gomme de cellulose, phosphate monocalcique) (lait, blé) • Œuf de catégorie A • Cassonade (sucre de canne, mélasse) • Fromage à la crème (substances laitières, ingrédients laitiers modifiés, sel, culture bactérienne, acide lactique, gomme de guar, gomme de caroube, gomme xanthane, sorbate de potassium) (lait) • Cacao en poudre • Café instantané.

Allergènes:
Oeuf
Lait
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation40 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

½ tasse(s)

Cacao en poudre

(Peut contenir Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites)

2 pièce(s)

Œuf

(Contient Oeuf)

2 cs

Espresso en poudre

½ tasse(s)

Cassonade

(Peut contenir Moutarde, Soya, Oeuf, Poisson, Blé, Noix, Arachides, Sulfites, Crustacés, Sésame, Lait)

2 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient Lait)

400 g

Mélange à pâtisserie vanille

(Contient Blé, Lait Peut contenir Poisson, Sésame, Moutarde, Sulfites, Oeuf, Noix, Crustacés, Gluten, Arachides, Soya)

Pas inclus dans votre livraison

6 cs

Beurre*

(Contient Lait)

½ tasse(s)

Huile*

2 cs

Lait*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1000 kcal
Graisses57 g
dont saturés20 g
Glucides119 g
dont sucres76 g
Fibres6 g
Protéines12 g
Cholestérol160 mg
Sel1130 mg
Gras Trans1 g
Potassium450 mg
Calcium200 mg
Fer8 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plat de cuisson de 20x20 cm
Petit bol
Verre doseur
Grand bol
Fouet

Instructions

Prep
1

Before starting, preheat the oven to 350ºF. Remove 6 tbsp butter from the fridge and set aside in a warm place to soften. Place 1 cup water in a kettle or pot and let it come to a boil. Meanwhile, add 3 coffee powder packets to a small bowl. When water is boiling, pour over coffee powder, then stir to combine. Grease the base and sides of an 8x8-inch baking dish with additional butter, then line the base and sides with parchment paper, leaving a 2-inch overhang off the sides. (TIP: The overhang will make it easy for you to remove the cake from the pan later.)

Make cake batter and bake cake
2

Add eggs, 1/2 cup oil and coffee mixture to a large bowl, then whisk to combine. Add Vanilla Baking Mix and cocoa powder, then whisk until batter is smooth.Transfer cake batter to prepared baking dish. Bake in the middle of the oven until a toothpick inserted into the centre comes out mostly clean, 22-25 min.Transfer baking dish to a wire rack to cool.

Make frosting
3

Meanwhile, place 2 tbsp milk and remaining packet of coffee powder in a small microwave-safe bowl and microwave until coffee powder is dissolved, 15-20 sec. Set aside to cool.Cream 6 tbsp softened butter, brown sugar and a pinch of salt in a large bowl with an electric hand mixer until lightened, 1-2 min.Slowly beat in cream cheese and milk mixture until smooth, 2-3 min.

Finish and serve
4

Spread whipped brown sugar-cream cheese frosting over cooled cake, then use the back of a large spoon to create a swooping pattern across the cake. Cut cake into desired number of slices and serve.