Gâteau tres leches à la noix de coco
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Gâteau tres leches à la noix de coco

Gâteau tres leches à la noix de coco

4 portions | avec crème fouettée à la cannelle

Dévorez ce délicieux gâteau aux "trois laits", garni de noix de coco grillée et débordant de saveur! Le gâteau moelleux à la vanille est baigné dans un mélange de lait de coco et de lait concentré, puis recouvert d'une couche décadente de crème fouettée à la cannelle. Un dessert idéal à déguster après le souper!

Allergènes:
Blé
Lait
Sulfites
Oeuf

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation3 heures 10 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

400 g

Mélange à pâtisserie vanille

(Contient Blé, Lait Peut contenir Poisson, Sésame, Moutarde, Sulfites, Oeuf, Noix, Crustacés, Gluten, Arachides, Soya)

1 pièce(s)

Lait de coco

300 ml

Lait condensé sucré

(Contient Lait)

4 cs

Noix de coco, râpée

(Contient Sulfites Peut contenir Noix, Sésame, Crustacés, Poisson, Oeuf, Blé, Arachides, Soya, Moutarde, Lait, Sulfites, Triticale)

2 pièce(s)

Œuf

(Contient Oeuf)

1 cc

Cannelle, moulue

(Peut contenir Blé, Lait, Soya, Arachides, Triticale, Sulfites, Noix, Moutarde, Sésame)

113 ml

Crème

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

½ tasse(s)

Huile*

1 cc

Beurre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1250 kcal
Graisses64 g
dont saturés29 g
Glucides145 g
dont sucres107 g
Fibres3 g
Protéines14 g
Cholestérol160 mg
Sel1110 mg
Gras Trans0.3 g
Potassium300 mg
Calcium300 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Grand bol
Plat de cuisson de 20x20 cm
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Bol à mélanger, moyen
Poêle antiadhésive moyenne
Fouet

Instructions

Prep and make cake batter
1
  • Grease the base and sides of an 8x8-inch baking dish with 1 tsp softened butter.
  • Add eggs, 1/2 cup oil and 2/3 cup water to a large bowl, then whisk to combine. Add Vanilla Baking Mix, then whisk until smooth.
  • Transfer cake batter to the prepared baking dish.
Bake cake
2
  • Bake in the middle of the oven until lightly golden-brown and a toothpick inserted into the middle comes out clean, 25-35 mins.
  • When cake is done, transfer baking dish onto a wire rack to cool slightly, 30 min.
  • Prick the top of the cake all over with a skewer or fork.
Make coconut milk mixture and prep cake
3
  • Combine coconut milk and 1/2 cup sweetened condensed milk in a medium bowl.
  • Slowly pour coconut milk mixture over top of the cake, then place in the refrigerator to let the flavours meld, 1 hour. (NOTE: The coconut milk will pool around the edges of the pan at first and slowly absorb into the cake over time.) (TIP: The flavours will intensify the longer the cake sits in the fridge. For best results, refrigerate overnight.)
Finish cake and serve
4
  • Heat a medium non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add coconut to the dry pan. Toast, stirring often, until golden, 1-2 min. Transfer to a plate.
  • Add cream, half the cinnamon and 1 tbsp of the remaining sweetened condensed milk to another medium bowl. (NOTE: Use remaining condensed milk for a future creation!) Using an electric mixer or whisk, beat cream until soft peaks form, 1-2 min.
  • Spread cinnamon whipped cream over top of chilled cake, then sprinkle toasted coconut over top.
  • Slice cake and serve.