Macaronis au fromage crémeux au Boursin
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Macaronis au fromage crémeux au Boursin

Macaronis au fromage crémeux au Boursin

4 portions | avec ciboulettes

Le Boursin à l'ail et aux fines herbes produit une sauce des plus crémeuses et des plus faciles à préparer. Ce dîner rapide est agréable et satisfaisant.

Allergènes:
Blé
Lait
Gluten

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Cavatappis

(Contient Blé)

150 g

Boursin ail et fromage d'herbes fins

(Contient Lait)

7 g

Ciboulette

1 pièce(s)

Échalote

½ tasse(s)

Cheddar blanc, râpé

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

1 cs

Beurre*

(Contient Lait)

1 tasse(s)

Lait*

2 cs

Farine tout usage*

(Contient Gluten)

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)610 kcal
Graisses25 g
dont saturés16 g
Glucides75 g
dont sucres8 g
Fibres5 g
Protéines20 g
Cholestérol80 mg
Sel450 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium350 mg
Calcium250 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive
Passoire

Instructions

Boil cavatappi and prep
1
  • Add cavatappi to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 8-9 min.
  • Reserve 1/4 cup pasta water, then drain and return cavatappi to the same pot, off heat.
  • Meanwhile, peel, then thinly slice shallot.
  • Thinly slice chives.
Make cheese sauce
2
  • While pasta cooks, heat a large non-stick pan over medium heat.
  • When hot, add 1 tbsp butter, then shallots. Cook, stirring often, until softened, 3-4 min.
  • Sprinkle 2 tbsp flour over top. Cook, stirring often, until toasted, 1 min.
  • Slowly stir Boursin and milk into the pan. Cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 1-2 min.
  • Slowly stir in cheddar, stirring constantly until combined, 1 min. Season with salt and pepper.
  • Remove pan from the heat and set aside.
Assemble mac and cheese
3
  • Add reserved pasta water and cheese sauce to the pot with the cavatappi. Season with salt and pepper, then stir to combine.
Finish and serve
4
  • Sprinkle remaining chives over mac and cheese.
  • Divide between plates or bowls.