Purée de pommes de terre décadente
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Purée de pommes de terre décadente

Purée de pommes de terre décadente

avec crème infusée à l’ail

Slowly steeped cream infused with garlic and butter is the key ingredient for a luxurious and smooth mash, perfect for catching all the gravy!

Ingrédients : Pomme de terre Russet • Crème 35% (crème, lait, dextrose, gel de cellulose, carraghénane, mono et diglycérides, gomme de cellulose, polysorbate 80, citrate de sodium, phosphate disodique) (lait) • Beurre non salé (crème) (lait) • Ail.

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

6 pièce(s)

Pomme de terre Russet

237 ml

Crème

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Ail, bulbe

56.5 g

Beurre non salé

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Poivre*

¼ cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1160 kcal
Graisses65 g
dont saturés39 g
Glucides132 g
dont sucres8 g
Fibres9 g
Protéines18 g
Cholestérol195 mg
Sel370 mg
Gras Trans2 g
Potassium3050 mg
Calcium200 mg
Fer6 mg

Ustensiles

Grande casserole
Cuillères à mesurer
Passoire
Presse-purée

Instructions

Prep and cook potatoes
1
  • Peel, then cut potatoes into 1-inch pieces.
  • Add potatoes, 2 tsp salt and enough water to cover (by approx. 1 inch) to a large pot.
  • Cover and bring to a boil over high heat.
  • Once boiling, reduce heat to medium-high. Simmer uncovered until fork-tender, 12-14 min.
Steep cream
2
  • Meanwhile, peel, then roughly chop garlic.
  • Heat a small pot over medium-low heat.
  • Add cream, garlic and 3 tbsp butter to the pot.
  • Steep, stirring occasionally, until butter melts and garlic is tender, 6-9 min.
Mash potatoes
3
  • When potatoes are fork-tender, drain well and return to the same pot, off heat.
  • Roughly mash potatoes, then add steeped cream mixture. Mash again until smooth.
  • Season with salt and pepper, to taste.
Finish and feast
4
  • Cover mash with a lid and keep warm on the back of the stove.
  • When ready to serve, transfer mash to a large serving bowl.