Bouchées de figues et de bocconcinis en extra
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Bouchées de figues et de bocconcinis en extra

Bouchées de figues et de bocconcinis en extra

2 portions

Ces bouchées gourmandes sont faciles à préparer et encore plus faciles à dévorer! Les bocconcinis crémeux se marient parfaitement avec une tartinade de figues et de thym sucrée et herbacée. Les savoureuses noix de Grenoble grillées ajoutent du croquant!

Allergènes:
Noix de Grenoble
Gluten
Orge
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

28 g

Noix de Grenoble, hachées

(Contient Noix de Grenoble)

7 g

Thym

1 pièce(s)

Demi-baguette

(Contient Gluten, Orge)

2 cs

Tartinade de figues

200 g

Bocconcinis

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Miel

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)710 kcal
Graisses39 g
dont saturés14 g
Glucides67 g
dont sucres10 g
Fibres4 g
Protéines31 g
Cholestérol55 mg
Sel680 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium200 mg
Calcium450 mg
Fer3.75 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Essuie-tout
Petit bol
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Prep and bake crostini
1

Before starting, preheat the oven to 450ºF. Wash and dry all produce. Cut baguette into 1/2-inch slices. Add baguette slices to an unlined baking sheet. Drizzle 1 1/2 tbsp oil over top. Season with salt and pepper, then toss to coat. Bake in the middle of the oven until lightly golden-brown, 5-6 min.

Prep
2

Pat bocconcini dry with paper towels, then cut into thin slices. Season with salt and pepper.Strip 1 tsp thyme leaves from stems, then finely chop.Combine fig spread, honey and thyme in a small microwave-safe bowl. Microwave until warmed through, 10-20 sec.

Toast walnuts and melt bocconcini
3

Top crostini with bocconcini, then bake in the middle of the oven until melted, 2-3 min.Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add walnuts to the dry pan. Toast, stirring often, until golden-brown, 4-5 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a plate.

Finish and serve
4

Remove crostini from the oven and transfer to a serving platter. Stir walnuts into fig and thyme spread, then drizzle over finished crostini. Serve warm.