Salade italienne de pois chiches
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Salade italienne de pois chiches

Salade italienne de pois chiches

2 portions | avec bocconcinis

La laitue croquante, les échalotes marinés, les pois chiches grillés et les bocconcinis crémeux constituent un repas d'été léger qui peut être dégusté à la table ou dans le jardin! Ajoutez-y votre protéine préférée cuite au barbecue pour une combinaison parfaite!

Allergènes:
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

100 g

Bocconcinis

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Pomme de laitue iceberg

113 g

Petites tomates

30 g

Olives mélangées

(Peut contenir Blé, Lait, Sulfites, Oeuf, Poisson, Noix)

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Pois chiches

(Peut contenir Gluten, Blé)

0.83 cs

Assaisonnement italien

(Peut contenir Soya, Triticale, Sésame, Noix, Lait, Moutarde, Sulfites, Blé, Arachides)

1 pièce(s)

Échalote

2 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2.5 cs

Huile*

¾ cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2.25 cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)610 kcal
Graisses36 g
dont saturés11 g
Glucides53 g
dont sucres17 g
Fibres15 g
Protéines28 g
Cholestérol35 mg
Sel1550 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium1200 mg
Calcium1000 mg
Fer4 mg

Ustensiles

Passoire
Cuillères à mesurer
Bol à mélanger, moyen
Grande poêle antiadhésive
Fouet

Instructions

Prep
1
  • Halve tomatoes.
  • Halve, peel, then cut shallot into 1/8-inch half-moons. 
  • Drain and rinse chickpeas, then pat dry with paper towels.
  • Drain, then roughly chop olives.
  • Roughly tear bocconcini into pieces. Season with 1/4 tsp salt and pepper.
  • Remove and discard outer layer of iceberg lettuce. Halve lettuce, then, roughly chop (NOTE: Use remaining lettuce for a future creation!)
Pickle shallots
2
  • Add half the vinegar, 2 tbsp water and 2 tsp sugar to a medium microwave-safe bowl. Season with salt, then stir to combine.
  • Microwave in 15 sec increments, stirring between each, until sugar dissolves. (NOTE: This is your pickling liquid.) Add shallots, then set aside in the fridge to pickle.
Cook chickpeas and make dressing
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 1/2 tbsp oil, then chickpeas,1/4 tsp salt and 2 tsp Italian Seasoning. Cook, stirring occasionally, until chickpeas are golden, 5-6 min. 
  • Meanwhile, add remaining vinegar, 2 tbsp oil, 1/2 tsp Italian Seasoning, 1/4 tsp salt and 1/4 tsp sugar to a large bowl. (TIP: We love the flavour of olive oil here!) Season with pepper, then whisk to combine. 
Finish and serve
4
  • Drain pickled shallots.
  • Add lettuce, tomatoes, bocconcini, olives, chickpeas, pickled shallots and half the Parmesan to the bowl with dressing. Season with salt and pepper, then toss to combine. 
  • Divide salad between plates, then sprinkle remaining Parmesan over top. (NOTE: This salad can be made ahead of time and stored in the refirgerator until ready to eat. Making and storing ahead of time will allow for the flavours to meld.)