Chili au micro-ondes
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Chili au micro-ondes

Chili au micro-ondes

2 portions | avec cheddar et oignons verts

This no-fuss vegetarian chili recipe comes together in just 15 minutes and uses only one bowl! We love an easy clean-up meal!

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

1 pièce(s)

Haricots rouges

1 pièce(s)

Tomates broyées à l'ail et aux oignons

1 cc

Cumin grillé, moulu

1 pièce(s)

Oignon vert

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de légumes

(Peut contenir Lait, Sésame, Gluten, Oeuf, Poisson, Moutarde, Crustacés, Soya, Noix, Blé, Sulfites)

1 pièce(s)

Crème sure

(Contient Lait)

1 cc

Poudre de chipotle

(Peut contenir Sésame, Triticale, Lait, Sulfites, Soya, Arachides, Noix, Blé, Moutarde)

½ tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient Lait)

85 g

Croustilles de maïs

(Peut contenir Sésame, Lait)

56 g

Oignon, haché

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Poivre*

0.13 cc

Sel*

2 cs

Beurre*

(Contient Lait)

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)650 kcal
Graisses35 g
dont saturés17 g
Glucides66 g
dont sucres16 g
Fibres15 g
Protéines21 g
Cholestérol65 mg
Sel1590 mg
Gras Trans1 g
Potassium1250 mg
Calcium400 mg
Fer4.75 mg

Ustensiles

Passoire
Grand bol
Cuillères à mesurer
Film plastique

Instructions

Start chili
1

Before starting, wash and dry all produce. Place onions, cumin, chipotle chili powder and 2 tbsp butter in a large microwave safe bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine. Microwave until butter is melted an onions are slightly translucent, 1 min. Let cool.Meanwhile, drain then rinse kidney beans. Thinly slice green onion.

Cook chili
2

Add kidney beans, crushed tomatoes and vegetable stock concentrate to the bowl with onions. Season with salt and pepper, then stir to combine. Cover tightly with plastic wrap, then carefully pierce three holes in the top. Return bowl to the microwave and cook for 2 minutes. Stir, then return bowl, covered, to the microwave for another 2 minutes until warmed through.

Finish and serve
3

Divide chili between bowls, then top with cheddar cheese and sour cream. Sprinkle green onions over top. Serve tortilla chips on the side for dipping.