Croustade aux fruits à noyaux
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Croustade aux fruits à noyaux

Croustade aux fruits à noyaux

4 portions | avec crème fouettée à l'érable et amandes grillées

L'été est arrivé et ce croustade facile aux fruits à noyau est la façon parfaite de le célébrer! Ce classique estival est garni d'une délicate crème fouettée à l'érable et d'amandes grillées.

Allergènes:
Avoine
Blé
Lait
Amandes

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation1 heure
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

4 pièce(s)

Fruit à noyau

3 cs

Sirop d'érable

1 tasse(s)

Flocons d’avoine à cuisson rapide

(Contient Avoine)

4 cs

Farine tout usage

(Contient Blé)

½ tasse(s)

Cassonade

1 cc

Cannelle moulue

113 ml

Crème

(Contient Lait)

56 g

Amandes, tranchées

(Contient Amandes)

Pas inclus dans votre livraison

8 cs

Beurre*

(Contient Lait)

½ cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)720 kcal
Graisses42 g
dont saturés22 g
Glucides79 g
dont sucres51 g
Fibres8 g
Protéines10 g
Cholestérol100 mg
Sel310 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium550 mg
Calcium125 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Fouet
Bol à mélanger, moyen
Cuillères à mesurer
Plat de cuisson de 20x20 cm
Grande poêle antiadhésive
Grand bol

Instructions

Prep and make crumble topping
1
  • Halve, pit, then cut nectarine into 1-inch pieces. 
  • Halve, pit, then cut peach into 1-inch pieces. 
  • Add nectarines, peaches, 2 tbsp maple syrup and a pinch of salt to a medium bowl, then toss to combine. 
  • Add oats, flour, brown sugar, cinnamon and 1/4 tsp salt to another medium bowl, then whisk to combine. Add softened butter then, using your fingertips, squeeze and press to mix dry ingredients with butter together until small clumps form.
Bake crumble
2
  • Transfer fruit to the bottom of an 8x8-inch baking dish in an even layer. 
  • Sprinkle crumble mixture over top. 
  • Bake in the middle of the oven until crumble is golden and fruit is bubbling, 35-40 min. 
Whip cream and toast almonds
3
  • Meanwhile, add cream and 1 tbsp maple syrup to a large bowl. Beat using an electric hand mixer or whisk until stiff peaks form, 2-3 min. Place in the refrigerator until ready to use. 
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add the almonds to the dry pan. Toast, stirring, until golden, 3-4 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a plate.
Finish and serve
4
  • Remove crumble from the oven and set aside to cool slightly, 5 min. 
  • Divide crumble between bowls, then dollop maple whipped cream over top.
  • Sprinkle toasted almonds over top.