Mexican Corn-Inspired Pasta
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Mexican Corn-Inspired Pasta

Mexican Corn-Inspired Pasta

with Feta and Cilantro

Flavours of delicious Mexican corn are the centre of this pasta; charred corn, cream, lime, Tex-Mex paste, cilantro and feta. Enjoy the flavours of the summer all year round!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Blé
Sulfites
Lait
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Linguines

(Contient Blé)

113 g

Maïs en grains

1 pièce(s)

Piment fort

½ cs

Mélange d'épices à enchilada

(Contient Sulfites Peut contenir Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Noix, Blé, Lait)

1 pièce(s)

Échalote

3 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient Lait)

56 ml

Crème

(Contient Lait)

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

7 g

Coriandre

1 pièce(s)

Lime

1 cs

Purée d’aromates tex-mex

(Contient Moutarde Peut contenir Poisson, Lait, Sésame, Soya, Sulfites, Blé, Crustacés, Oeuf)

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)530 kcal
Graisses24 g
dont saturés13 g
Glucides66 g
dont sucres13 g
Fibres7 g
Protéines15 g
Cholestérol65 mg
Sel980 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium750 mg
Calcium200 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Passoire
Grande poêle antiadhésive
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur

Instructions

Cook pasta
1
  • Add linguine to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min.
  • Reserve 1/2 cup (1 cup) pasta water, then drain and return linguine to the same pot, off heat.
  • Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add corn to the dry pan. Season with salt and pepper. Cover and cook, flipping halfway through, until dark golden-brown, 4-5 min.
  • Transfer corn to a plate.
2
  • Meanwhile, zest, then cut lime into wedges. 
  • Cut shallot in half, peel, then cut into 1/4-inch slices. 
  • Core, then cut pepper into 1/4-inch pieces. 
  • Roughly chop cilantro. 
3
  • Add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to the same pan (used in step 1) over medium-high. Add peppers and shallots to the pan. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 2-3 min. 
  • Add 1/2 tbsp (1 tbsp) Enchilada Spice Blend. Cook, stirring often, until fragrant, 1 min. Season with salt and pepper. 
4
  • Reduce heat to medium.
  • Add cream cheese, Tex-Mex Paste and reserved pasta water to the pan with peppers. 
  • Cook, stirring often, until cream cheese has melted, 2-3 min.
5
  • Add sauce, cream, corn, lime zest and half the cilantro to the pot with linguine. Toss to combine. 
  • Season with salt and pepper. 
6
  • Divide pasta between bowls. 
  • Sprinkle over remaining cilantro and feta. 
  • Squeeze over a lime wedge, if desired.