Soupe italienne à la saucisse
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Soupe italienne à la saucisse

Soupe italienne à la saucisse

avec crème et pommes de terre

Une version audacieuse du classique de restaurant italo-américain! Réchauffez-vous avec cette soupe rassasiante… préparée en une seule casserole! Que demander de plus? Du pain à l’ail? Nous avons prévu le coup!

étiquettes:
Rapido
Familiale
Épicée (au goût)
Tout-en-un
Allergènes:
Blé
Lait
Gluten

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Saucisse italienne douce, sans boyau

360 g

Pommes de terre à chair jaune

1 cs

Farine tout usage

(Contient Blé)

1 cc

Flocons de piment

227 g

Mirepoix

113 g

Bébés épinards

1 cs

Purée d’ail

56 g

Crème

(Contient Lait)

2 pièce(s)

Concentré de bouillon de poulet

1 cs

Assaisonnement italien

1 pièce(s)

Petit pain ciabatta

(Contient Gluten)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)830 kcal
Graisses45 g
dont saturés19 g
Glucides78 g
dont sucres10 g
Fibres9 g
Protéines32 g
Cholestérol140 mg
Sel1790 mg

Ustensiles

Grand bol
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Petit bol

Instructions

Préparer
1

Before starting, wash and dry all produce. Heat Guide for Step 4 (dbl for 4 ppl): 1/4 tsp mild, 1/2 tsp medium and 1 tsp spicy! Halve potatoes lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons. Roughly chop spinach.

Faire cuire les pommes de terre et les légumes
2

Heat a large pot over medium-high heat. When hot, add 2 tbsp butter (dbl for 4 ppl), then mirepoix, potatoes and half the Italian Seasoning. Season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until potatoes and mirepoix soften slightly, 4-5 min. Transfer potatoes and mirepoix to a large bowl.

Faire cuire la saucisse
3

Reduce heat to medium, then add sausage to the pot. Cook, breaking up sausage into bite-sized pieces, until no pink remains, 4-5 min.**

Commencer la soupe
4

Add flour, half the garlic puree and remaining Italian Seasoning to the large pot with sausage. Cook, stirring often, until sausage is coated, 1 min. Add broth concentrate, potatoes, mirepoix and 2 cups water (dbl for 4 ppl). Bring to a simmer and cook until veggies are tender and broth thickens slightly, 10-12 min. Add cream and spinach to the pot. Cook, stirring occasionally, until spinach wilts, 1-2 min. Season with salt and pepper, to taste. (TIP: If you prefer a more brothy soup, add more water, 1/4 cup at a time.)

Faire rôtir le pain ciabatta
5

While soup simmers, halve ciabatta. Add remaining garlic puree and 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) to a small bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine. Drizzle or brush garlic-oil onto cut-sides of ciabatta. Add ciabatta directly to the middle rack of the oven, cut-side up. Toast until golden-brown, 3-4 min. (TIP: Keep an eye on them so they don't burn!)

Terminer et servir
6

Divide Italian sausage soup between bowls. Sprinkle chili flakes over top, to taste. Serve garlic ciabatta on the side for dipping.