Greek Orzo Pasta Salad
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Greek Orzo Pasta Salad

with Olives, Tomatoes and Feta

This light and tasty Greek-inspired pasta salad is perfect for enjoying in the summer sun at beach barbecues, park picnics or anywhere your heart desires!

Allergènes:
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

170 g

Orzo

¼ tasse(s)

Feta, émietté

2 pièce(s)

Mini concombres

1 pièce(s)

Échalote

113 g

Petites tomates

7 g

Persil

30 g

Olives mélangées

(Peut contenir Lait, Sulfites)

2 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sucre*

0.13 cc

Sel*

2 cs

Huile*

0.06 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)190 kcal
Graisses17 g
dont saturés2.5 g
Glucides10 g
dont sucres5 g
Fibres2 g
Protéines2 g
Cholestérol0 mg
Sel270 mg
Gras Trans0 g
Potassium350 mg
Calcium40 mg
Fer1 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grand bol
Fouet

Instructions

1
  • Add orzo to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 6-8 min.
  • Drain, then rinse orzo under cold water.
  • Return orzo to the same pot, off heat.
2
  • Meanwhile, drain, then roughly chop olives,
  • Halve tomatoes.
  • Halve cucumbers lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons.
  • Roughly chop parsley.
  • Peel, then cut shallot into 1/4-inch pieces.
3
  • Add vinegar, parsley, 2 tbsp oil and 1/4 tsp sugar to a large bowl. Season with salt and pepper, then whisk to combine.
4
  • Add cooled orzo, shallots, tomatoes, cucumbers, olives and half the feta to the bowl with dressing. Toss to combine.
  • Sprinkle remaining feta over top.
  • Serve immediately or place in the fridge for 1-2 hrs to let flavours meld.