Greek Orzo Pasta Salad
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Greek Orzo Pasta Salad

Greek Orzo Pasta Salad

with Olives, Tomatoes and Feta

This light and tasty Greek-inspired pasta salad is perfect for enjoying in the summer sun at beach barbecues, park picnics or anywhere your heart desires!

Allergènes:
Blé
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

170 g

Orzo

(Contient Blé)

¼ tasse(s)

Feta, émietté

2 pièce(s)

Mini concombres

1 pièce(s)

Échalote

113 g

Petites tomates

7 g

Persil

30 g

Olives mélangées

(Peut contenir Blé, Lait, Sulfites, Oeuf, Poisson, Noix)

2 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.06 cc

Poivre*

¼ cc

Sucre*

2 cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)500 kcal
Graisses19 g
dont saturés3 g
Glucides74 g
dont sucres7 g
Fibres6 g
Protéines13 g
Cholestérol0 mg
Sel270 mg
Gras Trans0 g
Potassium500 mg
Calcium50 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grand bol
Fouet

Instructions

Cook orzo
1
  • Add orzo to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 6-8 min.
  • Drain, then rinse orzo under cold water.
  • Return orzo to the same pot, off heat.
Prep
2
  • Meanwhile, drain, then roughly chop olives,
  • Halve tomatoes.
  • Halve cucumbers lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons.
  • Roughly chop parsley.
  • Peel, then cut shallot into 1/4-inch pieces.
Make dressing
3
  • Add vinegar, parsley, 2 tbsp oil and 1/4 tsp sugar to a large bowl. Season with salt and pepper, then whisk to combine.
Finish and serve
4
  • Add cooled orzo, shallots, tomatoes, cucumbers, olives and half the feta to the bowl with dressing. Toss to combine.
  • Sprinkle remaining feta over top.
  • Serve immediately or place in the fridge for 1-2 hrs to let flavours meld.