Côtelettes de porc au romarin et chutney poire-oignon
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Côtelettes de porc au romarin et chutney poire-oignon

Côtelettes de porc au romarin et chutney poire-oignon

avec purée de pommes de terre et petits pois

Ce soir, savourez un souper copieux de côtelettes de porc herbacées au romarin, garnies d'un délectable chutney de poires et d'oignons sucré et acidulé. Plein de saveurs douces et réconfortantes, ce plat est comme un câlin dans une assiette.

Ingrédients : Pomme de terre Russet • Côtelette de porc • Patate douce • Poire • Oignon rouge • Pois sucrés • Vinaigre de vin rouge (vinaigre de vin, sorbate de potassium, sulfites) (sulfites) • Cassonade (sucre de canne, mélasse) • Romarin • Sel d'ail (sel, poudre d'ail, dioxyde de silicium).

étiquettes:
Nouveau
Allergènes:
Sulfites
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

1 pièce(s)

Poire

1 pièce(s)

Oignon rouge

1 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

1 cs

Cassonade

(Peut contenir Moutarde, Soya, Oeuf, Poisson, Blé, Noix, Arachides, Sulfites, Crustacés, Sésame, Lait)

1 pièce(s)

Patate douce

1 pièce(s)

Branche de romarin

113 g

Pois sucrés

4 g

Sel d'ail

(Peut contenir Lait, Sulfites, Blé, Noix, Triticale, Moutarde, Soya, Sésame, Arachides)

2 pièce(s)

Pomme de terre Russet

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

2.5 cs

Beurre*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

2 cs

Lait*

(Contient Lait)

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)810 kcal
Graisses30 g
dont saturés13 g
Glucides87 g
dont sucres23 g
Fibres10 g
Protéines48 g
Cholestérol145 mg
Sel900 mg
Gras Trans1 g
Potassium2200 mg
Calcium150 mg
Fer5.5 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Essuie-tout
Grande casserole
Presse-purée

Instructions

Cook pork
1
  • Before starting, preheat the oven to 450˚F.
  • Wash and dry all produce.
  • Strip rosemary leaves from stems, then finely chop 1 tbsp (2 tbsp).
  • Pat pork dry with paper towels. Season with 1/2 tsp (1 tsp) garlic salt, pepper and half the rosemary. 
  • Heat a large non-stick pan over medium.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil and pork. Pan-fry pork for 2-3 per side, until golden. Transfer pork to an unlined baking sheet. Roast in the middle of the oven for 8-10 min, until cooked through.**
Prep and cook sweet potatoes
2
  • Peel, then cut all potatoes into 1-inch pieces.
  • To a large pot, add potatoes, 2 tsp salt and enough water to cover (by approx. 1 inch). (Use same for 4 servings.)
  • Cover and bring to a boil over high. Once boiling, reduce heat to medium-high. Simmer uncovered for 10-12 min, until fork-tender. Drain and return potatoes to the same pot, off heat
Prep
3
  • Meanwhile, trim peas.
  • Peel, then halve onion. Cut half the onion into 1/2-inch pieces.
  • Cut the remaining onion into 1/4-inch slices. 
  • Peel, core, then cut pear into 1/4-inch pieces.  
Cook veggies
4
  • Heat the same pan (used in step 1) over medium.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) butter, then swirl the pan to melt.
  • Add sliced onions.Cook 1-2 min, stirring often, until tender-crisp.
  • Add peas. Cook for 2-3 min, stirring occasionally, until tender-crisp. Season with 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt and pepper. Transfer to a plate and cover to keep warm.
Make chutney
5
  • Add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil to the same pan, then onions. Cook for 1 min, stirring often, until softened.
  • Add pears, brown sugar, remaining rosemary and 2 tbsp (4 tbsp) water. Cook for 2-3 min, stirring occasionally, until pears and onions are tender and glazes.
  • Add vinegar. Cook for 2-3 min, until thickened.
  • Season with salt, then remove the pan from heat.
Finish and serve
6

Divide sweet potato mash, sugar snap peas and pork between plates. Top pork with pear and onion chutney.