Pâté de lentilles et croûte de rösti
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Pâté de lentilles et croûte de rösti

Pâté de lentilles et croûte de rösti

avec haricots verts à l'ail

Ce pâté de lentilles se veut une réinterprétation du classique pâté chinois. Agrémenté de pâte massaman, un savoureux cari rouge de la Thaïlande, et recouvert de pommes de terre croustillantes, ce plat végétarien vous fera oublier la version traditionnelle!

étiquettes:
Végétarien
Épicé
Allergènes:
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

1 boîte(s)

Lentilles, en conserve

2 cs

Pâte de cari massaman

(Contient Sulfites)

28 g

Raisins de Corinthe

10 g

Ail

56 g

Oignon rouge, haché

113 g

Carotte, hachée

340 g

Pomme de terre Yukon

28 g

Graines de citrouille

170 g

Haricots verts, parés

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de légumes

Pas inclus dans votre livraison

Sel et Poivre*

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)486 kcal
Graisses15 g
dont saturés2 g
Glucides73 g
dont sucres19 g
Fibres14 g
Protéines18 g
Cholestérol0 mg
Sel921 mg

Ustensiles

Passoire
Éplucheur
Râpe
Presse-ail
Bol à mélanger, moyen
Cuillères à mesurer
Poêle moyenne allant au four
Essuie-tout
Verre doseur
Poêle antiadhésive moyenne

Instructions

1 PREP
1

Arrive bientôt!

2 PREP POTATOES
2

In a medium bowl, stir together the potatoes and 2 tbsp oil. Season with salt and pepper. Set aside. Heat a medium oven-proof pan over medium heat. Add the pepitas to the dry pan. Toast, stirring often, until golden-brown, 4-5 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer the pepitas to a plate and set aside.

3 COOK VEGGIES
3

Increase the heat to medium-high. Add a drizzle of oil to the same pan, then the onion and carrot. Cook, stirring occasionally, until the onion softens, 3-4 min. Stir in the curry paste and half the garlic. Add the broth concentrate, 1 cup water, lentils, pepitas and currants. Cook, stirring together, until the mixture is warmed through, 1-2 min.

4 MAKE PIE
4

Remove the pan from the heat and top the lentil mixture with the potatoes. Broil in the centre of the oven until the potato topping is golden-brown, 10-15 min. (TIP: If you don't have an oven-proof pan, transfer the mixture to a 8x8 baking dish before broiling.)

5 COOK BEANS
5

Meanwhile, heat a medium non-stick pan over medium-high heat. Add a drizzle of oil, then the green beans. Cook, stirring occasionally, until the beans are tender-crisp, 4-5 min. Add the remaining garlic and cook until fragrant, 1-2 min. Season with salt and pepper.

6 FINISH AND SERVE
6

Divide the potato lentil pie and green beans between plates.