Saumon grillé à la sauce BBQ
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Saumon grillé à la sauce BBQ

Saumon grillé à la sauce BBQ

avec pommes de terre et légumes rôtis

Vous n'avez pas de grill extérieur ou vous n'avez pas envie de faire un barbecue sous la pluie? Apportez les saveurs de l'été à votre table avec ce souper rapide et savoureux inspiré du barbecue.

étiquettes:
Familiale
Rapido
Nouveau
Faible en CO2
Allergènes:
Saumon
Moutarde
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Filets de saumon, avec la peau

(Contient Saumon)

2 cs

Sauce BBQ

(Contient Moutarde Peut contenir Sésame, Soya, Sulfites, Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait)

350 g

Pomme de terre à chair jaune

113 g

Maïs en grains

1 pièce(s)

Courgette

1 pièce(s)

Crème sure

(Contient Lait)

1 cs

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient Sulfites)

7 g

Ciboulette

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre*

(Contient Lait)

1 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)650 kcal
Graisses33 g
dont saturés10 g
Glucides57 g
dont sucres15 g
Fibres6 g
Protéines33 g
Cholestérol105 mg
Sel730 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium1800 mg
Calcium125 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Petit bol

Instructions

Prep and roast potatoes
1
  • Cut potatoes into 1/2-inch wedges.
  • Add potatoes, 1 tbsp (2 tbsp) oil and half the Zesty Garlic Spice Blend to a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat. Roast in the bottomof the oven, flipping halfway through, until tender and golden-brown, 22-25 min.
Cook salmon
2
  • Meanwhile, pat salmon dry with paper towels. Season with salt and pepper. 
  • Arrange salmon on another parchment-lined baking sheet. Spread with half the BBQ sauce (use all for 4 ppl). 
  • Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-12 min.**
Prep
3
  • Meanwhile, quarter zucchini lengthwise, then cut into 1/2-inch quarter-moons.
  • Thinly slice chives. 
Cook veggies
4
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) butter, then zucchini and corn. Cook, stirring often, until tender-crisp, 4-5 min.
  • Add remaining Zesty Garlic Spice Blend. Cook, stirring constantly, unitl fragrant, 30 sec. 
  • Season with salt and pepper.
Make chive sour cream
5
  • Add sour cream and half the chives to a small bowl. Season with salt and pepper, then stir combine. 
Finish and serve
6
  • Divide salmon, potatoes and veggies between plates. 
  • Top salmon with remaining chives. 
  • Dollop chive sour cream over potatoes.