Bols pokés au double saumon au sésame
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bols pokés au double saumon au sésame

Bols pokés au double saumon au sésame

avec riz collant

Ce bol de riz inspiré du poké est exactement ce qu'il faut pour le souper! Servi avec du riz collant, du saumon parfaitement cuit et une multitude de légumes, votre famille dévorera ce plat savoureux.

étiquettes:
Rapido
Allergènes:
Saumon
Soya
Blé
Sésame

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

500 g

Filets de saumon, avec la peau

(Contient Saumon)

¾ tasse(s)

Riz collant

56 g

Edamames

(Contient Soya)

2 cs

Sauce soya

(Contient Soya, Blé Peut contenir Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Sulfites)

1 cs

Huile de sésame

(Contient Sésame)

1 pièce(s)

Carotte

1 pièce(s)

Oignon vert

1 pièce(s)

Bok choy de Shanghai

Pas inclus dans votre livraison

1 cc

Huile*

½ cs

Sucre*

cc

Sel*

cc

Poivre*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)920 kcal
Graisses38 g
dont saturés8 g
Glucides81 g
dont sucres11 g
Fibres4 g
Protéines60 g
Cholestérol165 mg
Sel600 mg
Gras Trans0 g
Potassium1650 mg
Calcium250 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Essuie-tout
Éplucheur
Fouet
Petit bol
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook rice
1
  • Add sticky rice to a medium pot, then cover rice with cold water. Using your hand, swirl to rinse rice.
  • Pour off cloudy water and refill with cold water. Repeat until water rinses clear.
  • Add 1 1/4 cups (2 1/2 cups) fresh water and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt. Bring to a boil over high heat.
  • Once boiling, cover and reduce heat to medium-low. Cook until rice is tender and water is absorbed, 12-15 min.
  • Remove the pot from heat. Set aside, still covered, for 5 min.
Prep and cook salmon
2
  • Meanwhile, pat salmon dry with paper towels. Season with salt and pepper.
  • Arrange salmon on a parchment-lined baking sheet. Drizzle 1 tsp (2 tsp) oil over top. Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-12 min.**
Prep veggies
3
  • Meanwhile, peel, then cut carrot into 1/4-inch half-moons. 
  • Cut bok choy into 1/2-inch pieces. (TIP: Rinse bok choy leaves to wash away any hidden dirt.)
  • Thinly slice green onions. 
  • Add soy sauce, half the sesame oil and 1/2 tbsp (1 tbsp) sugar to a small bowl. Whisk to combine. 
Cook veggies
4
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. 
  • When hot, add edamame, carrots and 2 tbsp (4 tbsp) water. Cook,stirring occasionally, until carrots are tender-crisp, 4-5 min. 
  • Add remaining sesame oil and bok choy. Cook, stirring constantly, until bok choy is tender-crisp, 2-3 min.
  • Season with salt and pepper. 
  • Transfer to a plate, then cover to keep warm. 
Make sesame glaze
5
  • Reduce heat to medium-low. 
  • Add sesame-soy mixture to the same pan. Cook, stirring constantly, until thickened slightly, 1 min. 
  • Remove the pan from heat. 
  • Once salmon is cooked, carefully remove skin, if desired. 
  • Add salmon to the pan with the sauce. Spoon sauce over salmon to coat. 
Finish and serve
6
  • Fluff rice with a fork, stir in half the green onions. 
  • Divide rice between bowls.
  • Top with veggies, then salmon, spooning over any remaining sauce.
  • Drizzle over spicy mayo, if desired.
  • Sprinkle over remaining green onion. 
Modularity Step (under step 2)
7

If you've opted for double salmon, cook it in the same way the recipe instructs you to cook the regular portion of salmon.