Nutty Miso Glazed Salmon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nutty Miso Glazed Salmon

Nutty Miso Glazed Salmon

with Steamed Broccoli and Fluffy Rice

Sweet, salty and sticky baked salmon, served with perfectly cooked fluffy rice and broccoli. Quicker than take out, served piping hot!

étiquettes:
Rapido
Familiale
Allergènes:
Saumon
Soya
Sésame

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Filets de saumon, avec la peau

(Contient Saumon)

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de miso

(Contient Soya Peut contenir Crustacés, Moutarde, Sésame, Sulfites, Blé, Gluten, Oeuf, Lait, Poisson)

4 cs

Mélange mirin-soya

(Contient Soya Peut contenir Crustacés, Sésame, Poisson, Blé, Lait, Gluten, Sulfites, Oeuf, Moutarde)

2 cs

Sauce tahini

(Contient Sésame, Soya Peut contenir Lait, Moutarde, Sulfites, Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten)

227 g

Brocoli

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Sucre*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)650 kcal
Graisses19 g
dont saturés4 g
Glucides86 g
dont sucres10 g
Fibres3 g
Protéines34 g
Cholestérol80 mg
Sel1100 mg
Gras Trans0 g
Potassium950 mg
Calcium125 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Plaque de cuisson
Fouet
Papier aluminium
Petit bol
Grande poêle antiadhésive

Instructions

1
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • To the boiling water, add rice, then reduce heat to low. Cover and cook for 12-15 min, until rice is tender and liquid is absorbed. 
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
2
  • Meanwhile, cut broccoli into bite-sized pieces. 
  • In a small bowl, whisk Tahini Sauce, soy-mirin, miso broth concentrate and 1/2 tsp (1 tsp) sugar. Set aside. 
  • Line a baking sheet with foil. Set aside. 
  • Pat salmon dry with paper towels, then season with pepper. 
3
  • To the prepared baking sheet, add salmon. Coat only the top of salmon with tahini-soy mixture. Roast in the middle of the oven for 10-12 min, until cooked through.**
4
  • Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium-high. When hot, add broccoli and 1/4 cup (1/2 cup) water. Cook for 4-5 min, stirring occasionally, until broccoli is tender-crisp. Season with salt and pepper.
  • Remove the pan from heat. 
5
  • Fluff rice with a fork. 
  • Divide rice, broccoli and salmon between bowls.