Skillet Orzo and Shrimp "Caprese"
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Skillet Orzo and Shrimp "Caprese"

Skillet Orzo and Shrimp "Caprese"

with Roasted Red Pepper

Skillet Tomato-Basil Orzo with Shrimp is a one-pan dish that combines tender orzo, juicy shrimp, and fresh veggies. Sautéed zucchini and bell pepper add texture, while basil pesto brings herby flavour. Simmered in a savoury tomato-pesto sauce and finished with Parmesan.

étiquettes:
Rapido
Familiale
Allergènes:
Crevettes
Blé
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation28 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Crevettes

(Contient Crevettes)

170 g

Orzo

(Contient Blé)

1 pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Courgette

369 ml

Tomates broyées

¼ tasse(s)

Pesto au basilic

(Contient Lait Peut contenir Sulfites, Noix, Soya)

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 cs

Purée d’ail

(Peut contenir Blé, Crustacés, Poisson, Moutarde, Gluten, Sésame, Sulfites, Soya, Lait, Noix, Oeuf)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre*

(Contient Lait)

½ cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)750 kcal
Graisses25 g
dont saturés9 g
Glucides94 g
dont sucres17 g
Fibres11 g
Protéines40 g
Cholestérol205 mg
Sel1660 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1750 mg
Calcium300 mg
Fer6.5 mg

Ustensiles

Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Passoire
Essuie-tout
Grande poêle antiadhésive

Instructions

1
  • To the boiling water, add orzo. Cook for 8-10 min, stirring occasionally, until tender but still firm to the bite.
  • Strain orzo, then return to the pot, off heat.
  • Stir in 1 tbsp (2 tbsp) butter. 
2
  • Meanwhile, cut zucchini into 1/2-inch moons. 
  • Core, then cut pepper into !/2 inch pieces. 
  • Using a strainer, drain and rinse shrimp, then pat dry with paper towels. Season with salt and pepper.
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high. When hot, add 1/2 tbsp 1 tbsp) oil, then zucchini and peppers.
  • Cook, stirring often, until tender-crisp, 2-3 min. Season with salt and pepper.
  • Add garlic. Cook, until fragrant, 1 min.
4

Add crushed tomatoes to the pan. Reduce heat to medium. Cook, stirring occasionally, until sauce reduces slightly, 3-4 min. Season with salt and pepper. Add shrimp to the pan, stir to combine. Cook, stirring occasionally, until shrimp just turn pink, 2-3 min.**

5

Pour tomato-shrimp sauce over orzo in the large pot. Add pesto, then stir to combine. Divide pasta between plates. Sprinkle over Parm.