Poulet à l’aneth et orzo aux tomates
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Poulet à l’aneth et orzo aux tomates

Poulet à l’aneth et orzo aux tomates

avec épinards et feta

L'orzo tomaté, avec un soupçon d'aneth, d'épinards et d'oignons, constitue un lit parfait pour le poulet poêlé à l'aneth et à l'ail. Une pincée de feta vient couronner le tout!

étiquettes:
Rapido
Nouveau
Faible en CO2
Allergènes:
Sulfites
Blé
Lait
Soya

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

1 cc

Mélange d'épices à l'ail et à l'aneth

(Contient Sulfites Peut contenir Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Soya, Blé)

170 g

Orzo

(Contient Blé)

4 cs

Base de sauce tomate

(Peut contenir Blé, Crustacés, Soya, Lait, Sésame, Poisson, Sulfites, Moutarde, Oeuf)

½ pièce(s)

Oignon jaune

56 g

Bébés épinards

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

½ cs

Bouillon de poulet en poudre

(Contient Soya Peut contenir Sésame, Sulfites, Blé, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde)

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Huile*

2 cs

Beurre*

(Contient Lait)

¼ cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)730 kcal
Graisses25 g
dont saturés11 g
Glucides74 g
dont sucres6 g
Fibres6 g
Protéines54 g
Cholestérol165 mg
Sel980 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1150 mg
Calcium125 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook orzo
1
  • Add orzo to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min.
  • Reserve 1/2 cup (1 cup) pasta water, then drain and return orzo to the same pot, off heat.
Cook chicken
2
  • Meanwhile, pat chicken dry with paper towels, then season with salt and pepper. Sprinkle over half the Dill-Garlic Spice Blend. 
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil, then chicken. (NOTE: Cook chicken in 2 batches for 4 ppl, using 1/2 tbsp oil per batch.) Pan-fry until golden-brown, 1-2 min per side.
  • Transfer chicken to an unlined baking sheet. Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-10 min.**
Prep veggies
3
  • Peel, then cut half the onion into 1/2-inch pieces (use whole onion for 4 ppl).
  • Roughly chop spinach. 
Cook aromatics
4
  • Meanwhile, add 1 tbsp (2 tbsp) butter to the same pan (used in step 2), then swirl the pan to melt. 
  • Add onions. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 3-4 min.
  • Season with salt and pepper. 
  • Add tomato sauce base to the pan. Cook, stirring occasionally, until it coats onions, 1-2 min. 
Make sauce
5
  • Once orzo is done, add onions, reserved pasta water, remaining Dill-Garlic Spice Blend and half the chicken stock powder (use all for 4 ppl) to the pot with orzo.
  • Heat pot over medium heat. Cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 2-3 min. 
  • Remove from heat. 
  • Add spinach and 1 tbsp (2 tbsp) butter. Stir until well combined, 1 min. 
  • Season with salt and pepper. 
Finish and serve
6
  • Slice chicken. 
  • Divide orzo between bowls, then top with chicken. 
  • Sprinkle over feta.