Smart Apricot and Chipotle Pork Chops
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Smart Apricot and Chipotle Pork Chops

Smart Apricot and Chipotle Pork Chops

with Broccoli Couscous

Quick and easy with a hint of sweet heat; this dish is a knock-out! Broccoli and couscous cook at the same time for a delicious bed for succulent glazed pork chops!

étiquettes:
Faible en calories
Épicé
Faible en glucides
Allergènes:
Oeuf
Lait
Moutarde
Soya
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

2 cs

Confiture d'abricots

(Peut contenir Blé, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Crustacés, Sulfites, Soya, Oeuf)

2 cs

Sauce au chipotle

(Contient Oeuf, Lait, Moutarde, Soya Peut contenir Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

½ tasse(s)

Couscous

(Contient Blé)

227 g

Brocoli

1 cc

Sel d'ail

(Peut contenir Blé, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

½ cs

Huile*

1 cs

Beurre non salé*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)580 kcal
Graisses16 g
dont saturés6 g
Glucides59 g
dont sucres18 g
Fibres5 g
Protéines48 g
Cholestérol125 mg
Sel980 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium1100 mg
Calcium75 mg
Fer2.5 mg

Ustensiles

Fouet
Petit bol
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

1
  • Roughly chop broccoli into 1/2-inch pieces.
  • Whisk together apricot spread, chipotle sauce and 1/4 cup (1/2 cup) water in a small bowl. Set aside.
2
  • Add broccoli, 2/3 cup (1 1/3 cups) water and 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt to a medium pot. Cover and bring to a boil over high heat.
  • Once boiling, remove from heat, then add 1/4 cup (1/2 cup) couscous. Stir to combine.
  • Cover and let stand for 5 min.
Prep and cook pork
3
  • Meanwhile, pat pork dry with paper towels, then season with 1/2 tsp (1 tsp) garlic salt and pepper.
  • Heat a large non-stick pan over medium heat.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then pork. Pan-fry until golden, 2-3 min per side, then transfer pork to an unlined baking sheet.
  • Roast in the middle of the oven until cooked through, 8-12 min.**
4
  • Add apricot-chipotle sauce mixture to the pan. Cook, stirring occasionally, until slightly thickened, 2-3 min.
  • Season with salt and pepper, to taste.
5
  • When couscous is tender, fluff with a fork. Stir in 1 tbsp (2 tbsp) butter.
  • When pork is done, transfer to a plate to rest for 3-5 min, then thinly slice.
  • Divide broccoli couscous between plates.
  • Top with pork.
  • Drizzle apricot sauce over top of pork.