Moroccan Salmon with Chickpeas
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Moroccan Salmon with Chickpeas

Moroccan Salmon with Chickpeas

with Chickpeas, Zucchini and Tomato Tagine

Transport your taste buds to North Africa with this vibrant, low-carb Moroccan-inspired dish. Tender salmon fillets are gently poached in a fragrant blend of warm spices, infused into a rich tomato-based sauce. Chickpeas add a hearty texture, while zucchini brings a fresh, light balance.

étiquettes:
Faible en calories
Faible en glucides
Rapido
Allergènes:
Saumon

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion
Filets de saumon, avec la peau

250 g

Filets de saumon, avec la peau

(Contient Saumon)

Pois chiches

1 pièce(s)

Pois chiches

(Peut contenir Gluten, Blé)

Tomates broyées

200 ml

Tomates broyées

(Peut contenir Sésame, Oeuf, Lait, Moutarde, Gluten, Soya, Blé, Poisson, Sulfites, Noix, Crustacés)

Gousses d'ail

2 pièce(s)

Gousses d'ail

Courgette

1 pièce(s)

Courgette

Mélange d'épices façon harissa

7 g

Mélange d'épices façon harissa

(Peut contenir Oeuf, Soya, Moutarde, Lait, Sulfites, Poisson, Blé, Sésame, Triticale)

Persil

7 g

Persil

Pas inclus dans votre livraison

Huile*

½ cs

Huile*

Sel*

0.13 cc

Sel*

Poivre*

0.12 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)510 kcal
Graisses23 g
dont saturés4.5 g
Glucides40 g
dont sucres8 g
Fibres11 g
Protéines38 g
Cholestérol80 mg
Sel1070 mg
Gras Trans0 g
Potassium1550 mg
Calcium175 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Essuie-tout
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer

Instructions

1
  • Before starting, wash and dry all produce.
  • Peel, then cut shallot into 1/8-inch slices.
  • Peel, then mince or grate garlic.
  • Halve zucchini lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons.
  • Roughly chop parsley.
2
  • Pat salmon dry with paper towels.
  • Season with salt, pepper and half the Harissa Spice.
3
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then shallots, garlic and zucchini. Cook, stirring often, until tender-crisp, 2-3 min.
  • Sprinkle remaining Harissa Spice Blend over top. Cook, stirring often, until fragrant, 30 sec.
  • Add tomatoes and chickpeas with their liquid. Season with salt and pepper, then stir to combine.
  • Bring to a simmer over high heat.

 

4
  • Once simmering, add salmon to the pan.
  • Reduce heat to medium. Cook, stirring occasionally, until salmon is cooked through, 5-6 min.** (DQ: TIME CHECK!!)
5
  • Transfer salmon to a clean surface and carefully remove the skin, if desired.
  • Divide tomato and chickpea tagine between bowls.
  • Top with salmon.
  • Sprinkle parsley over top.