Poke Bowl aux crevettes tièdes
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Poke Bowl aux crevettes tièdes

Poke Bowl aux crevettes tièdes

avec chou-fleur au sésame et edamame

Débordant de protéines et de légumes, ce plat apporte toutes les saveurs d'un poke bowl avec une fraction des glucides!

« Faible en glucides » (50 g de glucides ou moins) est fondé sur un calcul de la quantité de glucides par portion.

« Faible en calories » (650 kcal ou moins) est fondé sur un calcul de la quantité de kilocalories par portion.

étiquettes:
Faible en glucides
Nouveau
Faible en calories
Allergènes:
Crevettes
Soya
Moutarde
Oeuf
Sulfites
Sésame

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Crevettes

(Contient Crevettes)

285 g

Chou-fleur

56 g

Edamames

(Contient Soya)

1 cs

Mayo épicée

(Contient Moutarde, Oeuf Peut contenir Sulfites, Blé, Crustacés, Poisson, Lait, Sésame, Soya)

½ cs

Sauce soya

(Contient Sulfites, Soya Peut contenir Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Blé, Oeuf)

1 cs

Huile de sésame

(Contient Sésame)

1 pièce(s)

Mini concombres

1 cs

Vinaigre de riz assaisonné

(Peut contenir Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé, Oeuf, Poisson)

2 pièce(s)

Oignon vert

Pas inclus dans votre livraison

1 cc

Sucre*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)260 kcal
Graisses10 g
dont saturés1.5 g
Glucides19 g
dont sucres9 g
Fibres5 g
Protéines29 g
Cholestérol185 mg
Sel1620 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium850 mg
Calcium175 mg
Fer2.3 mg

Ustensiles

Bol à mélanger, moyen
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Petit bol
Passoire
Écumoire

Instructions

Prep
1
  • Thinly slice cauliflower, then finely chop into rice-sized pieces. (TIP: If you have a food processor, add cauliflower and pulse to rice-sized pieces!)
  • Transfer to a medium bowl. 
  • Halve cucumbers lengthwise, then chop into 1/4-inch half moons. 
  • Thinly slice green onions.
Cook cauliflower rice
2
  • Heat a large non-stick pan over medium heat.
  • When hot, add half the sesame oil, then cauliflower, edamame and 3 tbsp water. (NOTE: Don't overcrowd the pan; cook in 2 batches for 4 ppl, using half the sesame oil and 3 tbsp water per batch.)
  • Cook, stirring occasionally, until tender, 4-5 min. 
  • Season with salt and pepper. 
  • Transfer to another medium bowl and cover to keep warm.
Marinate cucumbers
3
  • Meanwhile, add vinegar, 1 tbsp (2 tbsp) water and 3/4 tsp (1 1/2 tsp) sugar to a small bowl. Stir until sugar is dissolved. Season with salt. 
  • Add cucumber, then stir to combine. 
  • Set aside. 
Prep and cook shrimp
4
  • Using a strainer, drain and rinse shrimp, then pat dry with paper towels. Season with salt and pepper.
  • Heat the same pan over medium-high heat. When hot, add remaining sesame oil, then shrimp. Cook, stirring occasionally, until shrimp just turn pink, 2-3 min.**
Glaze shrimp
5
  • Add soy sauce and 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar to the pan with shrimp. Cook, stirring often, until mixture thickens slightly and coats shrimp, 30 sec.
  • Remove the pan from heat.
Finish and serve
6
  • Using a slotted spoon, strain cucumbers from liquid.
  • Divide edamame and cauliflower rice between bowls. Drizzle with cucumber-marinating liquid.
  • Top with shrimp and cucumbers.
  • Drizzle spicy mayo over top. 
  • Sprinkle green onions over top.