Avis aux amateurs de pâtes : Nous avons voulu revisiter le spaghetti à la sauce bolognaise – une recette que tout le monde connaît et aime – pour en faire une version à base de plantes! Garnies d’une sauce riche en umami, ces pâtes ne manqueront pas de vous réchauffer le cœur!
Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
227 g
Meatless Farm®
113 g
Mirepoix
370 ml
Tomates broyées à l'ail et aux oignons
2 cs
Glaçage balsamique
(Contient Sulfites)
56 g
Mélange printanier
113 g
Petites tomates
170 g
Spaghettis
(Contient Blé)
7 g
Basilic
1 pièce(s)
Concentré de bouillon de légumes
1 cs
Sauce soja
(Contient Soya, Blé)
2 cs
Huile*
2.5 cc
Sel*
¼ cc
Poivre*
Before starting, wash and dry all produce.
Add 10 cups water and 2 tsp salt to a large pot. (NOTE: Use same for 4 ppl.) Cover and bring to a boil over high heat. Add spaghetti to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min. Reserve 1/4 cup pasta water (dbl for 4 ppl), then drain and return to same pot, off heat. Toss spaghetti with 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl).
While pasta cooks, heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then Meatless Farm® patties and mirepoix. Season with salt and pepper. Cook, breaking up patties into smaller pieces and stirring frequently, until golden-brown and cooked through, 3-5 min.**
Add broth concentrate, soy sauce, crushed tomatoes, half the balsamic glaze and reserved pasta water. Bring to a simmer, then reduce heat to medium until slightly thickened, 5-7 min.
While sauce cooks, halve tomatoes. Whisk together remaining balsamic glaze and 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl) in a large bowl. Add tomatoes and spring mix. Season with salt and pepper, then toss to coat.
Divide spaghetti between plates. Spoon Bolognese sauce over spaghetti. Tear basil over top. Serve salad alongside.