Spicy Pan Bagnat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spicy Pan Bagnat

Spicy Pan Bagnat

with Crusty Ciabatta

Trendy pan bagnat gets a spicy upgrade with this delicious lunch. Meaty tuna, sharp red onion, juicy tomato and salty olives all tossed in a chili vinaigrette and sandwiched between two crusty pieces of ciabatta will transport you straight to the French Riviera.

Allergènes:
Thon
Oeuf
Orge
Blé
Sulfites
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Thon en conserve

(Contient Thon)

1 pièce(s)

Œuf cuit dur

(Contient Oeuf)

30 g

Olives mélangées

(Peut contenir Soya, Lait, Sulfites)

1 pièce(s)

Oignon rouge

1 pièce(s)

Tomate

1 pièce(s)

Pain ciabatta

(Contient Orge, Blé Peut contenir Soya, Noix de Grenoble, Sésame)

1 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

1 cc

Flocons de piment

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Blé, Crustacés, Poisson, Moutarde, Sésame, Soya, Lait, Sulfites, Oeuf)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)410 kcal
Graisses26 g
dont saturés4.5 g
Glucides30 g
dont sucres4 g
Fibres3 g
Protéines16 g
Cholestérol125 mg
Sel670 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium350 mg
Calcium50 mg
Fer2.5 mg

Ustensiles

Fouet
Bol à mélanger, moyen
Cuillères à mesurer

Instructions

1
  • Cut tomato into 1/4-inch rounds, then season with salt and pepper.
  • Drain, then roughly chop olives.
  • Cut egg into 1/4-inch rounds, then season with salt and pepper.
  • Peel, then cut half the onion into 1/4-inch slices. (TIP: Use remaining onion for another recipe!)
  • Drain tuna.
2
  • Whisk together vinegar, 2 tbsp oil, 1/4 tsp chili flakes and 1/4 tsp sugar in a medium bowl. Season with salt and pepper, then whisk to combine. (NOTE: Reference heat guide.)
  • Add tuna, red onion and olives, then toss thoroughly to coat.
3
  • Halve ciabatta. Place in the toaster and toast until golden-brown.
  • Spread mayo over ciabatta.
  • Spoon half the tuna mixture onto bottom roll, then top with tomatoes and egg slices. (TIP: Any remaining tuna mixture can be used for tomorrow's lunch!)
  • Sprinkle any remaining chili flakes over egg, if desired.
  • Close with top roll.