Steak poêlé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak poêlé

Steak poêlé

avec sauce au poivre et salade de pommes de terre tiède

Notre sauce au poivre, rehaussée de citron et de moutarde, n’épargnera aucune papille! Pour calmer le jeu, notre salade de pommes de terre crémeuse allie le croquant des pois sugar snap et la fraîcheur de l’aneth, dans un souper tout simple, mais aux saveurs impressionnantes!

Allergènes:
Oeuf
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Steak de haut de surlonge

5 pièce(s)

Pomme de terre à chair jaune

2 pièce(s)

Oignon vert

7 g

Aneth

4 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Blé, Crustacés, Poisson, Moutarde, Sésame, Soya, Lait, Sulfites, Oeuf)

227 g

Pois sucrés

½ cs

Moutarde de Dijon

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de bœuf

2 pièce(s)

Gousses d'ail

1.5 cc

Grains de poivre, moulus

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre non salé*

3 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)610 kcal
Graisses49 g
dont saturés15 g
Glucides3 g
dont sucres2 g
Fibres0 g
Protéines33 g
Cholestérol120 mg
Sel330 mg
Gras Trans1 g
Potassium500 mg
Calcium20 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

ROAST POTATOES
1

Before starting, preheat the oven to 450°F and wash and dry all produce. Cut potatoes into 1-inch pieces. Toss potatoes with 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) on a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper. Roast in middle of oven, until golden-brown, 25-28 min.

PREP
2

While potatoes roast, thinly slice green onions. Finely chop 2 tbsp dill (dbl for 4 ppl). Trim snap peas. Peel, then mince or grate garlic. Pat steak dry with paper towels, then season with salt and pepper.

START STEAK
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) then steak. Pan-fry, until golden-brown, 2-3 min per side. Meanwhile, toss snap peas with 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) on one half of another baking sheet. Season with salt and pepper. Set aside. 

ROAST STEAK & PEAS
4

When steak is golden-brown, remove pan from heat. Transfer steak to the other side of the baking sheet with snap peas. Roast in top of oven, until steak is cooked to desired doneness, 6-8 min.**

MAKE PAN SAUCE
5

While steak cooks, carefully wipe the same pan clean, then heat over low heat. When hot, add garlic, 2 tbsp butter (dbl for 4 ppl) and 1 tsp peppercorns. (NOTE: Reference Heat Guide in Start Strong.) Cook, stirring often, until fragrant, 1 min. Add broth concentrate and 1/4 cup water (dbl for 4 ppl). Stir together, until sauce thickens, 2-3 min.

FINISH AND SERVE
6

Whisk together mayo and mustard in a large bowl. Add potatoes, snap peas, green onions and dill. Toss together. Slice steak. Divide steak and potato salad between plates. Drizzle peppercorn pan sauce over steak