Pizza estivale sur pita
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Pizza estivale sur pita

Pizza estivale sur pita

1 portion | avec nectarines et basilic

This one-of-a-kind pizza combines the flavours of summer for a super speedy, satisfying lunch. Tear fragrant fresh basil over the top and dig in!

Allergènes:
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation10 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

2 pièce(s)

Pain pita

1 pièce(s)

Fruit à noyau

7 g

Basilic

1 pièce(s)

Échalote

28 g

Mélange roquette et épinards

¾ tasse(s)

Mozzarella, râpée

(Contient Lait)

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites)

2 cs

Confiture d'abricots

(Peut contenir Oeuf, Sésame, Crustacés, Blé, Noix, Moutarde, Soya, Gluten, Lait, Sulfites, Poisson)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Poivre*

0.13 cc

Sel*

¼ cc

Sucre*

1 cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)290 kcal
Graisses16 g
dont saturés7 g
Glucides26 g
dont sucres21 g
Fibres2 g
Protéines12 g
Cholestérol25 mg
Sel450 mg
Gras Trans0.3 g
Potassium350 mg
Calcium450 mg
Fer1.3 mg

Ustensiles

Bol à mélanger, moyen
Cuillères à mesurer

Instructions

Prep and marinate shallots
1
  • Peel, then cut shallot into 1/4-inch slices.
  • Cut four sections off nectarine, avoiding the pit. Cut each section into 1/4-inch slices.
  • Add shallots, vinegar, 1 tbsp oil and 1/4 tsp sugar to a medium bowl. Season with salt and pepper, then toss to coat. Set aside.
Toast pita
2
  • Using a toaster or toaster oven, toast pita until golden, 1-2 min. (TIP: You can cut the pita in half if it doesn't fit in your toaster!) (NOTE: Save the remaining pita for another creation.)
Assemble pita pizza
3
  • Transfer pita to a microwave-safe plate, then spread apricot spread over pita.
  • Top with cheese and nectarines.
  • Microwave on high until cheese melts, 1 min.
Finish and serve
4
  • Add arugula and spinach mix to the bowl with shallots. Season with salt and pepper, then toss to combine.
  • Cut pita pizza into quarters. Tear basil over top.
  • Serve salad on the side.