Poulet sucré-fumé au chipotle
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Poulet sucré-fumé au chipotle

Poulet sucré-fumé au chipotle

avec légumes grillés et riz au beurre

Ce bol d'inspiration tex-mex est composé de riz à la coriandre garni de tranches de poitrines de poulet juteuses, sucrées et collantes. Le maïs et les carottes grillés ajoutent une touche de fraîcheur à un repas déjà délicieux!

étiquettes:
Épicé
Allergènes:
Oeuf
Lait
Moutarde
Soya

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

¾ tasse(s)

Riz basmati

113 g

Maïs en grains

170 g

Carotte

113 g

Oignon rouge

2 cs

Sauce au chipotle

(Contient Oeuf, Lait, Moutarde, Soya)

1 cs

Miel

1 cs

Assaisonnement mexicain

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre*

(Contient Lait)

½ cs

Huile*

0.13 cc

Poivre*

0.13 cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)820 kcal
Graisses25 g
dont saturés9 g
Glucides100 g
dont sucres20 g
Fibres7 g
Protéines49 g
Cholestérol165 mg
Sel640 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Éplucheur
Casserole moyenne
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Essuie-tout
Papier sulfurisé

Instructions

Prep
1

Before starting, preheat oven to 425˚F. Wash and dry all produce. Peel, then halve carrot lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons.Peel and cut half the onion into 1/4-inch pieces. Cut remaining onion into 1/4-inch slices.Line a baking sheet with parchment paper.

Cook rice
2

Heat a medium pot over medium heat.When hot, add 1 tbsp butter (dbl for 4 ppl), diced onions and rice. Cook, stirring often, until rice is fragrant, 2-3 min.Add 1 1/4 cups water and 1/8 tsp salt (dbl both for 4 ppl) and bring to a boil over high.Once boiling, reduce heat to low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min.Remove the pot from heat. Set aside, still covered.

Cook chicken
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat.While pan heats, pat chicken dry with paper towels.Season with salt, pepper and half the Mexican seasoning, When pan is hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then chicken. Cook until golden, 1-2 min per side.Transfer chicken to prepared baking sheet. Spread honey over chicken breasts.Bake in the middle of the oven until chicken is cooked through, 12-14 min.**

Cook veggies
4

Heat the same pan over medium-high.When hot, add 1 tbsp butter, 2 tbsp water (dbl both for 4 ppl), carrots, corn and remaining onions. Season with salt and pepper. Cook, stirring frequently, until veggies are tender-crisp and corn is lightly charred, 4-5 min.Add remaining Mexican Seasoning. Stir to combine.

Finish and serve
5

Fluff rice with fork. Season with salt and pepper, then stir in any chicken juices from the baking sheet.Thinly slice chicken breasts.Divide rice, chicken and veggies between plates.Drizzle chipotle sauce over top of chicken.