Sweet Potato and Kale Salad
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Sweet Potato and Kale Salad

with Creamy Goat Cheese

Quick broiled sweet potatoes crown this tender and crunchy spinach salad, studded with cranberries, sunflower seeds and creamy goat cheese. It's a show-stopper!

Allergènes:
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Patate douce

113 g

Bébés épinards

½ tasse(s)

Fromage de chèvre

(Contient Lait)

28 g

Canneberges séchées

28 g

Graines de tournesol

1 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

1 pièce(s)

Échalote

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Poivre*

0.13 cc

Sel*

2.5 cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)470 kcal
Graisses30 g
dont saturés7 g
Glucides40 g
dont sucres16 g
Fibres6 g
Protéines8 g
Cholestérol25 mg
Sel350 mg
Gras Trans0.3 g
Potassium850 mg
Calcium125 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Papier aluminium
Cuillères à mesurer
Grand bol
Fouet

Instructions

1
  • Cut sweet potatoes into 1/2-inch pieces.
  • Add sweet potatoes and 1/2 tbsp oil to a foil-lined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Broil in the middle of the oven until tender, 10-12 min.
2
  • While sweet potatoes broil, peel, then mince shallot.
  • Add shallots, vinegar and 2 tbsp oil to a large bowl.
  • Season with salt and pepper, then whisk to combine.
3
  • Add sweet potatoes, spinach, half the dried cranberries and half the sunflower seeds to the large bowl with dressing.
  • Toss to combine.
  • Divide salad between bowls.
  • Crumble goat cheese over top.
  • Sprinkle with remaining dried cranberries and remaining sunflower seeds.